Over het boek


In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, scroppino-ijsjes, groene smoothie-ijsjes, mojito, zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade, bananensoftijs. Naast ondeugend lekkere ijsjes, de 'vicecreams', brengt Marleen ook lekkere gezonde variaties, de 'nicecreams'. Beide ijssoorten zijn gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten uit het seizoen, goed voor het milieu en zo smaakt zelfgemaakt ijs het állerlekkerst.



Recepten uit het boek


Nutty nut

Nutty nut

Zelf ijs maken. Eenvoudig en voor iedereen!

Magnolia Bakery Banana Pudding-ijs

Magnolia Bakery Banana Pudding-ijs

Wie naar New York gaat, mag niet naar huis zonder een bezoekje aan Magnolia Bakery. Magnolia Bakery is een authentiek zaakje in de New York West Village met heerlijke lekkernijen. Marleen Visser is vooral dol op de fameuze bananenpudding. Nu in ijsvorm, zoet en romig en... eenvoudig zonder ijsmachine!

Mango-limoensorbet

Mango-limoensorbet

Tijdens misschien wel de laatste zomerdagen van het jaar, is afkoeling geen overbodige luxe. Hoe kan dat beter dan met zelfgemaakt ijs?! Deze mango-limoensorbet is voor elke ijslover easy peasy; er hoeft zelfs geen ijsmachine aan te pas te komen. 

Peer-amaretto-ijs

Peer-amaretto-ijs

Roomijscustard

Roomijscustard

Bitter Sweet Sandwiches

Bitter Sweet Sandwiches

De favoriete koekjes van onze vader en naar recept van mijn zusje. Ongelofelijk lekkere en chewy bitterkoekjes. Niet van ‘fabrieksbeauty’s’ te onderscheiden – ik vroeg me bijna af of ze wel écht zelf gebakken waren.

Banaan-pindakaasijs met chocolade

Banaan-pindakaasijs met chocolade

Dit was een van mijn eerste bananenschepijsjes. Het kan bijna niet eenvoudiger en is een absolute topper in zijn categorie. Wie had gedacht dat de combinatie van banaan, pindakaas en chocolate chip voor een karameleffect kan zorgen?!

Yoghurtijs met rabarbercompote

Yoghurtijs met rabarbercompote

De lente is hét moment voor rabarber. Lekker voor een compote of een taart, maar het is ook heerlijk in ijs. Bijvoorbeeld met deze frisse yoghurtbasis!

Yoghurtijsjes met rood fruit en munt

Yoghurtijsjes met rood fruit en munt

Tip

Tik de ijsvormpjes bij het vullen even hard op het aanrecht om luchtbelletjes te voorkomen.



De meningen


Als er iemand aantoont dat ijs niet moeilijk te maken is , dan is het wel Visser. (...) Ik vind het van grote creativiteit getuigen dat je honderd ijsrecepten kunt verzinnen zonder daarbij al te technisch te worden. Daarnaast ziet het boek er verzorgd uit en zijn de foto's ook prima.

NRC