Over het boek


BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.

BOORDEVOL HANDIGE BBQTRUCS
UITLEG VAN BBQBENODIGDHEDEN EN -BEGRIPPEN
HELDERE HOW-TO'S EN BBQTECHNIEKEN
DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO'S
MEER DAN 250 BBQRECEPTEN
DIVERSE CONDIMENTEN


Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's 'Topchef'. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.


DE PERS OVER SMARTBBQ
'Ontsteek de vuren! Of je nu het liefst kookt op kooltjes, hout of gas; Julius Jaspers heeft voor elke barbecue de juiste recepten.'
ELLE ETEN

'Het boek staat vol met tips, trucs en recepten.'
NRC



Recepten uit het boek


Staartstuk met citroen en rozemarijn

Staartstuk met citroen en rozemarijn

Het staartstuk is een deel van de platte bil en als ik het vroeger bij Daan de slager wilde halen dan moest ik het echt bestellen. Vandaag de dag is het niet meer zo populair, hoewel de vergeten delen, zoals longhaas, vang en ook staartstuk, weer aan een opmars bezig zijn. Let overigens wel goed op, er zijn slagers die staartstuk weleens als entrecote aanbieden.

Dit is een eenvoudig recept, de citroen en de rozemarijn bepalen het aroma.



Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Een makkie, maar toch even erbij blijven, er is niets lekkerder dan een perfect gepofte aardappel mits de garing goed is. 



Lamsburgers met feta

Lamsburgers met feta

Woensdag gehaktdag! Maak voor de variatie eens een hamburger met lamsgehakt. Dit recept is afkomstig uit de BBQbijbel en wordt dus bereid op de barbecue, maar kan natuurlijk ook in de oven bereid worden. 



Kwartel (van de BBQ)

Kwartel (van de BBQ)

Klein kippetje, de kwartel, dat was vroeger wel anders, toen hadden ze echt een onderscheidend andere smaak. De kwartels werden toen nog gevangen, met grote netten, wild dus. Nu niet meer, klein kippetje dus eigenlijk, maar wel eentje die je rosé kunt eten.



Auberginedip, baba ganoush

Auberginedip, baba ganoush

Dit is dé borrelhap geworden bij de familie Jaspers, het is dan ook geen werk en je vreet je vingers erbij op.



De meningen


'Het boek staat vol met tips, trucs en recepten.' 

NRC

'Ontsteek de vuren! Of je nu het liefst kookt op kooltjes, hout of gas; Julius Jaspers heeft voor elke barbecue de juiste recepten.' 

Elle Eten

'Het is een behoorlijk compleet werk, met maar liefst 250 recepten die vooral op de barbecue worden klaargemaakt, maar ook bijgerechten en smaakmakers als bearnaisesaus en pepersaus komen aan bod.'

Jonah Freud, Het Parool