Over het boek


Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.
- boordevol handige baktrucs
- uitleg van bakbenodigdheden en -begrippen
- heldere how-to's en baktechnieken
- duidelijke stap-voor-stapfoto's
- meer dan 160 bakrecepten



Recepten uit het boek


Kasteeltjes

Kasteeltjes

Wat te eten op Prinsjesdag? Deze kasteeltjes natuurlijk!

'Kasteeltjes lijken de laatste jaren uit de vitrines van de banketbakker te verdwijnen. Onterecht! Dit klassieke en verfijnde gebakje is te lekker om vergeten te worden', aldus Rutger van den Broek in de Bakbijbel

Cheesecake met bosvruchtencompote

Cheesecake met bosvruchtencompote

Deze cheesecake wordt op een lage temperatuur gebakken, wat resulteert in een heerlijke fluweelzachte vulling. 

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Winter, daarom dit recept. Al tijdens het bakken raakt iedereen in huis in de wintersfeer, door dit heerlijk geurende gebak.

Klassieke boterkoek

Klassieke boterkoek

Vaak wordt boterkoek die je zelf bakt te hard en droog, maar deze niet! Net als bij de bakker zijn dit smeuïge stukken boterkoek, aan de buitenkant knapperig en heerlijk rijk van smaak. Het perfecte comfortfood!

Lange vingers

Lange vingers



De meningen


'Hét boek van de beste thuisbakker van Nederland.' 

Jonah Freud, Het Parool

'Zet je oven maar vast aan. Het feest kan beginnen!'

Jamie Magazine

‘Zet je oven maar vast aan. Het feest kan beginnen!’ – Jamie magazine

‘Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken.’ – Uit Paulines keuken

‘Hét boek van de beste thuisbakker van Nederland.’ – Jonah Freud, Het Parool

Jamie Magazine

'Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken.' 

Uit Pauline's Keuken

‘Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken.’

Uit Paulines keuken