Recepten uit het boek


Krabkoekjes met citroenmayonaise

Krabkoekjes met citroenmayonaise

De Canadese krabben worden net als de kreeften met vallen gevangen. Die krabbenvallen zien er wel heel anders uit. De kreeft wordt gevangen met een soort krat van gaas en houten latjes. Het krat bestaat uit twee compartimenten: die worden 'de keuken' en 'de salon' genoemd. In de keuken zitten stukken vis als aas op een spies. Via een fuik kruipt een kreeft naar binnen en de keuken in. Zodra er een nieuwe kreeft binnenkomt - kreeften zijn nogal territoriaal - jaagt hij zijn voorganger via een andere fuik naar de salon. Zo komt het weinig voor dat één kreeft al het aas op eet. Bij krabben werkt het allemaal veel simpeler. De krabbenval is eigenlijk een grote, ronde, stalen kooi. Aan de bovenkant zit een flink gat. In het midden zweeft een net met aas aan een touwtje. De krabben ruiken het aas en klimmen op de val, maar voordat ze erbij kunnen, vallen ze over de rand in de kooi en kunnen er vervolgens niet meer uitklimmen.



Gravad Lax met mosterd-dille

Gravad Lax met mosterd-dille

Voor lunch, borrel of als voorgerecht



Chinese garnalentoast

Chinese garnalentoast



Perfect voor tijdens de borrel of als appetizer, deze Chinese garnalentoast. 



Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail



De meningen


'Dit zijn de beste kookboeken van dit jaar (...) enthousiaste teksten, foto’s om van te watertanden en talloze recepten die in een handomdraai zijn gemaakt.'

NRC (Sam de Voogt)