Over het boek


' Een perfect gegaard stukje vlees of vis is natuurlijk een genot, maar de echte nuance breng je aan met
kruiden en specerijen. Daarmee kun je oneindige smaaklagen bouwen.'

Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.
De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en doeltreffend. In dit boek ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Met aanstekelijk enthousiasme deelt hij zijn smaakherinneringen. Aan de hand van 50 recepten leert hij je hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt.



Recepten uit het boek


Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Romig, fris en rijk feestje als dessert.



Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Biet en dille zijn vrienden voor het leven.



Eendenbout Peking stijl met citroenmelisse en daslook

Eendenbout Peking stijl met citroenmelisse en daslook

In dit recept komen de Franse en de Chinese keuken samen.