Over het boek


Hoe werkt smaak? Wat is de rol van kruiden en specerijen in verschillende culturen? Chef-kok Peter Lute hecht veel waarde aan zachte & harde kruiden en (gemengde) specerijen, waar hij met passie mee kookt in zijn restaurant De Kruidfabriek. In De kracht van kruiden geeft Lute 60 recepten waarin kruiden en specerijen de basis vormen, aangevuld met groente, vis, vlees en gevogelte. Vol overgave verhaalt hij over kruiden in verschillende culturen, smaakherinneringen en -experimenten. It’s time to spice things up!



Recepten uit het boek


Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Romig, fris en rijk feestje als dessert.

Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Biet en dille zijn vrienden voor het leven.

Eendenbout Peking stijl met citroenmelisse en daslook

Eendenbout Peking stijl met citroenmelisse en daslook

In dit recept komen de Franse en de Chinese keuken samen.