Over het boek


Dale Pinnock, voormalig chef-kok, is voedingsdeskundige en een liefhebber van lekker eten. In Eten als medicijn combineert hij zijn wetenschappelijke kennis met zijn culinaire ervaring, en toont hij zijn inspirerende visie op koken en gezondheid. Hij gebruikt producten die lekker zijn én een medicinale werking hebben: mango voor een zuivere huid, pure chocola tegen een hoge bloeddruk, rode biet voor een goede leverfunctie, zalm tegen artritis. Van 85 alledaagse ingrediënten legt Dale de medicinale werking uit, welke van de 30 meest voorkomende ziektes je hiermee kunt verhelpen of voorkomen, en hoe je deze supergezonde ingrediënten eenvoudig in het dagelijks menu verwerkt.



Recepten uit het boek


De beroemde griepbestrijder

De beroemde griepbestrijder


Dit eenpanswonder is een absolute energiecentrale bij griep of verkoudheid. Laat je niet ontmoedigen door de gojibessen – ooit waren ze moeilijk te vinden en kostten ze een fortuin, maar tegenwoordig zijn ze gelukkig voor een redelijke prijs in de supermarkt verkrijgbaar.

Ook nuttig voor:

- Huid
acne
- Gewrichten en botten artritis
- Immuunsysteem verkoudheid en griep
- Bloedsomloop en hart hoog cholesterolgehalte