Over het boek


In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen zoals kruidige mandarijnsiroop, mangojam met kokos en rode-uienrelish met port. Ook inleggen met zuur biedt meer mogelijkheden dan zelf atjar maken: bramenazijn, bietenchutney, bloemkoolpickles met radijs en wortel.

Philippine van der Goes (1979) is verliefd op lekkers en oprichtster van de culinaire blog Liefdevoorlekkers.nl. Daarnaast werkt ze als freelancer in de culinaire communicatie en heeft ze als receptontwikkelaar aan diverse kookboeken meegewerkt. Jam & Zuur is haar eerste kookboek op eigen naam.

'Philippine is een creatieve duizendpoot. Met Jam & Zuur laat zij zien dat inmaken hartstikke hot is én dat je eindeloos kunt variëren. Een vrolijk en kleurrijk boek dat iedere foodie in huis moet hebben.' - Pauline Weuring van UitPaulineskeuken.nl

'Dit boek inspireert je direct om de weckpotten uit de kast te halen en aan de slag te gaan. Van goddelijke frambozenjam tot Amsterdamse uitjes: het wordt superduidelijk stap voor stap uitgelegd, mét prachtige foto's. Een aanrader!' - Monique van Loon van Culy.nl



Recepten uit het boek


Sinaasappelchutney met dadels en appel

Sinaasappelchutney met dadels en appel

Normaal zoet je een chutney met suiker, maar hier heb ik gekozen voor dadels. Ze geven ook een wat stroperige structuur.

Herfstige pompoenjam met peer en rozijnen

Herfstige pompoenjam met peer en rozijnen

Peer en pompoen zijn smaakvrienden. De zachte, zoete smaak van peer past heel goed bij het lichtzoete van pompoen. Wat deze twee vrienden gemeen hebben, is dat ze beide echte najaarsproducten zijn. Deze herfstige jam uit het kookboek Jam en Zuur is er eentje waar je je vingers bij aflikt.



De meningen


'Dit boek inspireert je direct om de weckpotten uit de kast te halen en aan de slag te gaan. Van goddelijke frambozenjam tot Amsterdamse uitjes: het wordt superduidelijk stap voor stap uitgelegd, mét prachtige foto's. Een aanrader!'

Monique van Loon, Culy.nl

'Philippine is een creatieve duizendpoot. Met Jam & Zuur laat zij zien dat inmaken hartstikke hot is én dat je eindeloos kunt variëren. Een vrolijk en kleurrijk boek dat iedere foodie in huis moet hebben.'

Pauline Weuring, Uit Pauline's Keuken