Over het boek


Rutger Bakt

70 heerlijke bakrecepten van de beste thuisbakker van Nederland

Rutger van den Broek

Verdeeld over vijf hoofdstukken - gebak en taart, koekjes, cakes, high tea en brood - biedt Rutger Bakt 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland. In een extra hoofdstuk met handige how-to's laat Rutger stap voor stap zien hoe je basisrecepten op een traditionele wijze bereidt. Bijvoorbeeld hoe je banketbakkersroom maakt, wat tempereren inhoudt en hoe je citrusschilletjes konfijt. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met Rutgers persoonlijke verhaal en zijn passie voor bakken. 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland.

Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de eerste editie van het populaire televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt staat Rutger het liefst te bakken.



Recepten uit het boek


Paaskrans met abrikozen

Paaskrans met abrikozen

Door de jaren heen zijn er bij ons thuis verschillende soorten paasbroden gebakken, maar deze variant blijft mijn favoriet.