Over het boek


Rutger bakt feestelijk biedt 40 heerlijke recepten voor de feestdagen. Van originele broden voor op de brunchtafel en ambachtelijke koekjes, cakes en taarten voor bij de koffie tot spectaculaire taarten om het feestdiner mee af te sluiten. Luxe parfaits, macarons, gelukskoekjes voor een grand dessert en natuurlijk de bekende klassiekers voor bij de bubbels.

In een extra hoofdstuk met handige basisrecepten en -technieken legt Rutger stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld soezendeeg maakt en wat het tempereren van chocolade precies inhoudt. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en door Rutgers persoonlijke herinneringen over bakken voor de lekkerste periode van het jaar.

Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de eerste editie van het populaire televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Van zijn hand verscheen eerder het boek Rutger bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt, staat Rutger het liefst te bakken.