Over het boek


Sapje bundelt 100 heerlijke saprecepten boordevol groente, een beetje fruit, wilde planten, zeewieren, paddenstoelen en diverse kruiden en specerijen. Van simpele shotjes tot doeltreffende detoxdrankjes. Voor zowel de beginnende als gevorderde sapjesdrinker. De recepten volgen de seizoenen, kennen elk een unieke smaak en variëren in snelheid en moeilijkheidsgraad; van twee tot wel tien ingrediënten. Bij elk sapje wordt duidelijk uitgelegd welke gezondheidsvoordelen het heeft. Daarnaast staat Sapje vol met praktische informatie over detoxkuren, het gebruik van juicers en het mixen van smaken en ingrediënten om je gezondheid te verbeteren en op peil te houden.



Recepten uit het boek


Sterananas

Sterananas



Nu de winter is aangebroken kan je immuunsysteem wel wat extra ondersteuning gebruiken. Door de strenge kou, harde wind en de vele regenbuien is er genoeg keuze uit mooie ingrediënten die vooral onder de grond groeien en sterke gewassen die bestand zijn tegen koudere temperaturen. Bieten, kolen, knollen, wortels, spruiten en een heleboel vergeten groente, ook de winter is een rijk seizoen! En dan is er nog al dat citrusfruit dat juist nú op zijn lekkerst is.



Rode duivel

Rode duivel

De beste kwaliteit spruiten zijn klein, voelen stevig aan, zijn fel van kleur en hebben gesloten bladeren. Gevlekte spruitjes of slappe spruitjes met geel blad zijn oud, vaak muf en bevatten minder voedingsstoffen.



Pittig voorjaar

Pittig voorjaar

De strenge winter is voorbij en de zon begint steeds vaker te schijnen. De bomen worden veel groener en geleidelijk aan komen steeds meer planten in bloei te staan. De lente kenmerkt zich vooral door de overdaad aan jonge scheuten en fris groen. Boomknoppen barsten uit hun voegen, kiemen beginnen te spruiten, de bloemetjes komen uit hun knoppen en de geuren en kleuren komen je tegemoet. Natuurlijk, maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, maar de echte kou is toch wel achter de rug. De tijd van het frisse voorjaarsgroen is eindelijk weer terug!