Over het boek


Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
In dit boek zet Julius Jaspers zeventien basisproducten in de schijnwerpers: aardappel, aardbeien, appel, aubergine, chocolade, citroen, eieren, granen en peulvruchten, kip, knollen en wortels, pasta, rund en kalf, schaal- en schelpdieren, uien, varken, vis en zuivel. Met elk product maakt Julius tien recepten: vijf 'echte' recepten die stap voor stap worden uitgewerkt en vijf 'lekker maken' die neerkomen op korte ideeën ter inspiratie en uitnodigen tot experimenteren.

Smaken van toen in een nieuw jasje. De basis staat centraal. Niet te veel poespas. Alles op Julius' geliefde Smart Cooking-manier die het best valt samen te vatten met zijn veelgebruikte uitspraak: 'Open de flessen, omring je met de beste ingrediënten en aan de slag!'



Recepten uit het boek


Chocoladepizza

Chocoladepizza



Waarom altijd alleen hartige pizza’s? Een zoete pizza met chocolade is superlekker!
 



Patatas bravas

Patatas bravas

Een glas verdejo en uitzicht over de baai van Rosas, zo moet de avond beginnen! En dan calamares à la romana, albondigas en patatas bravas, en dat dan allemaal bij mijn favoriete tapastent La Sirena. Ik kan niet wachten!



Gestoofde venkel met citroen

Gestoofde venkel met citroen

Niet alleen maar zoet in het hoofdstuk citroen; je kunt er ook te gek lekker hartig mee koken. Ook met gerechten zonder citroen in de receptuur wil het vaak helpen om er met een beetje sap of een klein schaafje net even ‘ballen’ aan te geven