Over het boek


Van haver tot gort bevat zoete en hartige recepten die bestempeld mogen worden als pap. Daarbij denken we vaak meteen aan havermout of rijstepap, maar er zijn nog veel meer variaties op dit gerecht te bedenken. Het woordenboek omschrijft pap als 'een zacht, dik, vloeibaar gerecht dat je maakt door granen, meel of peulvruchten in water of melk te koken'. Elke cultuur kent z'n eigen unieke papklassiekers en zelfs sterrenchefs zetten het op hun menu's. Van grød, risotto en congee tot gortepap, kheer en vispipuuro. Ingrid Hofstra bewijst met 60 seizoensgebonden recepten dat pap geschikt is voor elk moment van de dag en je er eindeloos mee kunt variëren.



Recepten uit het boek


POMPOENRISOTTO MET BRUINE BOTER, SALIE EN BACON

POMPOENRISOTTO MET BRUINE BOTER, SALIE EN BACON

Zoals aardbei en rabarber een match made in heaven zijn, geldt dat ook voor pompoen, salie en bacon. Het ultieme soulfood als je het mij vraagt.



Bircherpotje met winterse peercompote, amandel en passievrucht

Bircherpotje met winterse peercompote, amandel en passievrucht