Over het boek


Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, uit te benen. Om de prachtige stukken vlees goed te bereiden wordt er aan de hand van basistechnieken duidelijk uitgelegd hoe te roken, pekelen, braden of konfijten, maar ook hoe een goede paté te maken of reestoof.
De chefs van Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geven hun mooiste wildgerechten prijs die door amateurkoks goed na te maken zijn zoals Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen.

Naast een informatief naslagwerk over de veelvoorkomende en gegeten wildsoorten in Nederland biedt Werken met wild allerhande tips en anekdotes over het meest duurzame vlees.

- Technieken om wild uit te benen, van fazant tot edelhert
- Meer dan 25 recepten van de chefs van De Echoput
- Heldere stap-voor-stapfoto's
- Van klassiek bereidingen tot moderne gerechten



De meningen


‘Zowat alles kan je in deze ´dikke Klosse´ vinden. Het wordt je haarfijn uitgelegd in woord en via pictogrammen en foto´s.’
 

Limburgs Dagblad

‘Een gedegen, toegankelijk, overzichtelijk wildkookboek.’
 

Dagblad de Limburger  

‘Compleet is een woord dat hier van toepassing is, nog meer informatie zou ronduit overdadig zijn.’

Volkskrant Magazine

‘Wild temmen doe je zo!’
 

Winelife

‘Nu al een klassieker.’
 

Delicious  

‘Een boek over wild, gemaakt door de mensen van het bekende wildrestaurant De Echoput op de Veluwe, kan niet anders dan een vakboek opleveren.
Het is in dezelfde serie uitgegeven als de Visbijbel en de Groentebijbel, waardoor het een mooi, duidelijk boek is geworden.’
 

Het Parool  

‘Een onmisbaar boek.’
 

Dagblad van het Noorden  

‘Deel receptenboek, deel techniek. Het grootste deel gaat over kiezen, voorbereiden en bereiden van het gangbare wild.
Foto’s , tekeningen en heldere beschrijvingen loodsen de lezer naar een heerlijke ragout van wildzwijn of een canard à l’orange.’
 

Dagblad van het Noorden

‘Dit is zo compleet en alles omvattend.’
 

De Telegraaf  

‘Wat ons betreft is mythe die aan wild kleeft - moeilijk vlees met sterke smaak - overtuigend en uiterst smakelijk ontkracht.’
 

Volkskrant Magazine  

‘Een super informatief naslagwerk dat je in de kast moet hebben, als je van wild houdt.’
 

Jamie magazine  

‘Een prachtig lesboek dat iedere kok aan het begin van zijn opleiding moet krijgen.’
 

De Telegraaf  

´fantastisch boek!´
 

Karin Luiten  

‘dit prachtige, handige boek.’
‘Technieken en recepten die onterecht als heel moeilijk worden beschouwd – barderen, ontbenen, braden op het karkas – worden stap voor stap en met heldere foto’s uitgelegd.’
‘een aanrader voor de iets gevorderde kok’

Hiske Versprille (het Parool)  

'Werken met wild heeft alles in zich van een standaardwerk op het gebied van wild.'
 

Slow Food Magazine

'Werken met wild is zeldzaam helder, compleet en overzichtelijk. Een kloek boek dat meteen korte metten maakt met alle heersende misverstanden over wild.'
 

Trouw