PASTA RULES

PASTA RULES

Pasta maakt een hoop los in mensen. Dat zie je heel goed terug in een paar wereldberoemde filmscènes, die zich afspelen rond pasta. 
In de film Goodfellas van Martin Scorsese wordt de knoflook voor de tomatensaus
met onvoorstelbare precisie en liefde met een scheermes flinterdun gesneden.
In The Godfather, het beroemdste maffia-epos, leert Andy Garcia Sofia Coppola hoe
je gnocchi maakt op de meest sexy manier die er bestaat. Het tedere rollen van de
zachte, mollige stukjes deeg tussen hun ineengestrengelde, bebloemde vingers…
De emoties lopen hoog op bij het eten van de Timpano, een magistraal pastagerecht
uit de oven, in de legendarische film Big Night. Een van de gasten springt
op van tafel, zoent de chef en zegt: ‘It’s so fucking good I should kill you.’
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Disney-spaghettisliert uit de jaren
vijftig van Lady en de Vagebond, die tijdens het eten van een groot bord spaghetti
meatballs eindigt in een kus…

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood?

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Van een warme quiche na een dag hard werken? Of van een perfecte zelfgemaakte kroket? Bakken maakt je blij! Het werkt ontspannend en het is te gek als je ziet hoe anderen van je bakkunsten genieten.

Meten is weten

Meten is weten

Een van de belangrijkste onderdelen van het maken van cocktails is het correct afmeten van ingrediënten. Sommige mensen denken dat de beste bartenders op gevoel cocktails kunnen maken, net als topchefs op gevoel kunnen koken...

Verwondering

Verwondering

Als het mij na al die jaren nog weet te raken, moet het toch iets bijzonders zijn? Bijzonder, maar tegelijkertijd ook heel simpel. Hoe je door de toevoeging van kruiden op een eenvoudige manier een gerecht opsmukt, ik blijf me erover verwonderen.

Zelf peulvruchten kweken

Zelf peulvruchten kweken

Je zult het als je in de winkel of op de markt bij de groentekraam staat misschien niet denken, maar er bestaan heel veel verschillende soorten en variëteiten verse peulvruchten.

De geschiedenis van vlees rijpen

De geschiedenis van vlees rijpen

Het rijpen van vlees is al eeuwenoud. Voor de komst van de verpakkingsmachines deden slagers niet anders. Vergeet de romantische verhalen over treinwagons vol met vlees die weken onderweg waren naar hun bestemming en waardoor het vlees vanzelf rijpte.

Groenten & bonen als ontbijt

Groenten & bonen als ontbijt

Net als fruit, is het eten van groenten voor het ontbijt een vrij recent fenomeen. Althans, voor ons Nederlanders want in het oude Egypte was een relish van uien met brood een gangbaar ontbijt. Wortels, komkommers en olijven worden in het Midden-Oosten al eeuwen in de ochtend geserveerd. En ook Chinezen en Japanners eten groenten als ontbijt. In het Westen voegt men pas vanaf de negentiende eeuw voorzichtig wat paddenstoelen, uien en peterselie toe aan omeletten.

Wijn van Nederlandse Bodem

Wijn van Nederlandse Bodem

De wijnbouw in Nederland gaat al terug tot de 8e eeuw. Halverwege de 16e eeuw veranderde het klimaat in Nederland en trad de zogenaamde Kleine IJstijd in. Hierdoor, en door vernielingen tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd de wijnbouw in Nederland gedecimeerd.

 

De aardappel is mijn vriend

De aardappel is mijn vriend

Koop je aardappels bij een groenteman, houd dan rekening met het seizoen. Je kunt bijvoorbeeld niet het hele jaar van dezelfde aardappels frietjes maken.