Het hele jaar ijs

Het hele jaar ijs

De zomer is niet echt geworden wat we er van verwacht hadden dit jaar. De hele maand juli met jas aan naar je werk maakt het lastig een zomers gevoel te krijgen.

NRC Maandag 29 augustus 2016

 

Meneer Wateetons leert ons wat

Meneer Wateetons leert ons wat

Schrijven, experimenteren én workshops organiseren. In het najaar verschijnt zijn vijfde boek Over drank, en ondertussen organiseert hij nog wat workshops. Alsof het niets is. Check hier de online september-agenda van meneer.

De schelpvissers van Kollam

De schelpvissers van Kollam


Bart van Olphen maakte voor zijn boek Bart’s Fish Tales een prachtige reis over de wereld. Hij leefde, viste en kookte de lekkerste gerechten met de mannen, vrouwen en kinderen van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Maak kennis met zijn boek en een van de landen die hij bezocht; India.

Voor alle ijs-lovers!

Voor alle ijs-lovers!

Jaren geleden woonde en werkte ik als model in Sydney. In mijn werk werd mij van alles aangeraden en afgeraden, waaronder te veel ijsjes eten. Ik heb genoeg verleidingen weerstaan, maar ijsjes: nee. Destijds stond op een magnumstokje: Share Love Not Ice Cream. Een spreuk naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op delen, behalve als het om desserts gaat, en al helemaal wanneer dat een ijsje is. Don’t touch mine!

Iedereen blij

Iedereen blij

Terwijl de magazines van Carrera Culinair werden klaargelegd voor de tweede brainstormsessie van deze week, kwamen de deelnemers binnen met een brede glimlach en een nieuwsgierige blik.  De gigantische boekenkast bij de uitgeverij was het eerste dat opviel: ‘ik zou hier wel een dagje willen blijven’ was dan ook een welkome opmerking.  


“Iedereen in beweging krijgen om een gezonde en gelukkige levensstijl te ontwikkelen. Dat is mijn doel.” Arie Boomsma
Vismarkten zijn wereldberoemd

Vismarkten zijn wereldberoemd

Ga je deze zomer toevallig naar Barcelona of Venetië? Bezoek dan een wereldberoemde vismarkt. Ook in Nederland kun je terecht voor heerlijke duurzaam gevangen vis.

Cocktail Tutorial by Tess Posthumus

Boekpresentatie: Het boek van Jet

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

Wat is het verschil tussen Zweedse en Deense gehaktballetjes, en Italiaanse? Nou, om te beginnen dobberen ze niet in tomatensaus. Maar volgens mij maken vooral de in melk geweekte broodkruimels en het vleugje piment het grote verschil. Door half runder- en half varkensgehakt te gebruiken, krijg je een zalig rijke smaak, maar als je wilt kan het ook met enkel rund. Gebruik een blender om het gehakt zo Fijn mogelijk te krijgen. Maak meteen een dubbele portie, je kunt de balletjes goed invriezen.