Voor alle ijs-lovers!

Voor alle ijs-lovers!

Jaren geleden woonde en werkte ik als model in Sydney. In mijn werk werd mij van alles aan geraden en afgeraden, waar onder te veel ijsjes eten. Ik heb genoeg verleidingen weerstaan, maar ijsjes: nee. Destijds stond op een magnumstokje: Share Love Not Ice Cream. Een spreuk naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op delen, behalve als het om desserts gaat, en al helemaal wanneer dat een ijsje is. Don’t touch mine!

Iedereen blij

Iedereen blij

Terwijl de magazines van Carrera Culinair werden klaargelegd voor de tweede brainstormsessie van deze week, kwamen de deelnemers binnen met een brede glimlach en een nieuwsgierige blik.  De gigantische boekenkast bij de uitgeverij was het eerste dat opviel: ‘ik zou hier wel een dagje willen blijven’ was dan ook een welkome opmerking.  

brainstorm en brownies

brainstorm en brownies

Kort geleden kwam ons magazine ‘Carrera Culinair: voor kookliefhebbers’ uit. Vanochtend waren er een aantal kookliefhebbers op de uitgeverij, om te brainstormen over een eventuele volgende uitgave. Dat was interessant! Ook Joke Boon, auteur van 'Bonen!', schoof aan en bracht naast haar positieve input ook heerlijke brownies mee. Recept? Graag! 

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - de laatste dag!

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - de laatste dag!

‘Ik heb nu wel echt weer zin in iets vastigs hoor, een lekker plakje bananenbrood met een kopje koffie ofzo.’ Na vandaag mogen Ruth en Marieke weer gaan eten. Dit is de laatste dag van hun driedaagse sapkuur. Het beste is om weer rustig aan te beginnen, drie dagen aftertoxen wordt aangeraden.

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke - dag 2

Ruth en Marieke zijn allebei de uitdaging aangegaan om 3 dagen de sapkuur van Sapje te volgen. De eerste dag waren ze vooral positief; ze hielden elkaar op de hoogte, hadden het over hun favoriete sapjes en zagen het helemaal zitten. Vandaag is het opvallend stil in de groeps-app. 

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke

Het sapkuuravontuur van Ruth en Marieke

De eerste dag van de sapkuur. Ruth en Marieke houden elkaar goed op de hoogte via de groeps-app: ‘Ik begin nu aan sapje 4 Mariek, en jij?’ ‘Sapje 5 voor mij, biet is tot dusver mijn favoriet!’


“Iedereen in beweging krijgen om een gezonde en gelukkige levensstijl te ontwikkelen. Dat is mijn doel.” Arie Boomsma
Alain over zijn liefde; 'Mijn Franse keuken!'

Alain over zijn liefde; 'Mijn Franse keuken!'

Er is geen twijfel over mogelijk: van alle wereldsteden die ik ken, is Parijs me nog altijd het meest dierbaar. Maar ja, het is dan ook mijn geboortestad, dus wat wil je. Ik kwam er in de zomer van 1957 ter wereld, in het 10e arrondissement om precies te zijn, de buurt die je misschien zult kennen van de grote internationale treinstations Gare du Nord en Gare de l’Est. Ik ben geboren in een gezin met vijf kinderen, drie jongens en twee meisjes. Mijn vader werkte eerst als sluiswachter en later als badmeester in de stad. Mijn moeder was huisvrouw, altijd druk met poetsen, koken én met de zorg voor mij. Ik was namelijk niet alleen de benjamin in huis, maar ook het brekebeentje. In mijn jongste jaren viel ik regelmatig flauw en kwakkelde ook op allerlei andere vlakken met mijn gezondheid. Om die reden genoot ik de speciale aandacht van mijn maman, die mij geen seconde uit het oog wenste te verliezen.
Ik groeide op tussen de plooien van haar rokken, maar daar viel prima mee te leven hoor, want mijn moeder was nogal een ondernemend type. Samen trokken we er minstens een paar maal per week op uit om boodschappen te doen. Een taak die ze zeer serieus nam, omdat ze de hoogste eisen stelde aan de maaltijden die ze ons voorzette. In haar kielzog heb ik alle markten en alle poeliers, slagers, bakkers, groenteboeren in ons arrondissement bezocht, op zoek naar de mooiste aardbeien en radijs, de lekkerste kip, de beste appels, uien, wortels en kolen, nou ja, noem maar op. Mijn moeder had er een feilloze antenne voor. Zij maakte voor elk product, elk ingrediënt graag een omweg naar de winkelier of de vendeur des quatre saisons (de straatventer van groenten of fruit) die daarin gespecialiseerd was. Wij kwamen nooit in supermarkten.

Boekpresentatie: Het boek van Jet

Arie Boomsma lanceert eigen boek Beweeg!

Krabkoekjes met citroenmayonaise

Krabkoekjes met citroenmayonaise

De Canadese krabben worden net als de kreeften met vallen gevangen. Die krabbenvallen zien er wel heel anders uit. De kreeft wordt gevangen met een soort krat van gaas en houten latjes. Het krat bestaat uit twee compartimenten: die worden 'de keuken' en 'de salon' genoemd. In de keuken zitten stukken vis als aas op een spies. Via een fuik kruipt een kreeft naar binnen en de keuken in. Zodra er een nieuwe kreeft binnenkomt - kreeften zijn nogal territoriaal - jaagt hij zijn voorganger via een andere fuik naar de salon. Zo komt het weinig voor dat één kreeft al het aas op eet. Bij krabben werkt het allemaal veel simpeler. De krabbenval is eigenlijk een grote, ronde, stalen kooi. Aan de bovenkant zit een flink gat. In het midden zweeft een net met aas aan een touwtje. De krabben ruiken het aas en klimmen op de val, maar voordat ze erbij kunnen, vallen ze over de rand in de kooi en kunnen er vervolgens niet meer uitklimmen.