Koningin van de cocktails

Koningin van de cocktails

Een rooftopbar in Bangkok, een jacht in Monaco, een feest in Libanon. Tess Posthumus - de beste vrouwelijke bartender ter wereld - schenkt haar cocktails in alle hotspots. Maar verwacht geen gooi- en smijtwerk met flesse: 'Trucjes zijn voor apen'. 

Erg smakelijk en gemakkelijk te maken

Erg smakelijk en gemakkelijk te maken

Altijd ijs is een mooi vormgegeven boek, met prachtige foto’s. De recepten zijn gemakkelijk en de meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Ik ben deze zomer in ieder geval nog wel even zoet met dit boek.


“Iedereen in beweging krijgen om een gezonde en gelukkige levensstijl te ontwikkelen. Dat is mijn doel.” Arie Boomsma
Geschiedenis van de boon

Geschiedenis van de boon

Peulvruchten kennen een lange geschiedenis. Al lang voor onze jaartelling, in 8000 v.Chr., werden in het Midden-Oosten kikkererwten en linzen verbouwd. Ken Albala beweert zelfs in zijn boek Beans. A History dat zonder linzen, die onder de meest barre omstandigheden groeien, de loop van de menselijke geschiedenis er heel anders uit had gezien.

Boekpresentatie: Het boek van Jet

Arie Boomsma lanceert eigen boek Beweeg!

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

Wat is het verschil tussen Zweedse en Deense gehaktballetjes, en Italiaanse? Nou, om te beginnen dobberen ze niet in tomatensaus. Maar volgens mij maken vooral de in melk geweekte broodkruimels en het vleugje piment het grote verschil. Door half runder- en half varkensgehakt te gebruiken, krijg je een zalig rijke smaak, maar als je wilt kan het ook met enkel rund. Gebruik een blender om het gehakt zo Fijn mogelijk te krijgen. Maak meteen een dubbele portie, je kunt de balletjes goed invriezen.