Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam


Toen de hype van het juicen een paar jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika en Australië, maakten wij nog geen deel uit van de sapgekte. Integendeel, we hadden veel vraagtekens bij het juicen en we vroegen ons af waarom je in vredesnaam groente en fruit zou drinken in plaats van eten. Je krijgt amper vezels binnen en je drinkt calorieën zonder dat je een voldaan gevoel krijgt. We kunnen ons dus wel voorstellen dat jij met dezelfde vragen zit.

We besloten er dieper in te duiken om zo veel mogelijk te leren over sapjes. We hebben ons suf gelezen, ontelbare films gezien en diverse seminars gevolgd. Hoeveel gezondheidsvoordelen een sapje drinken teweegbrengt is shocking! Dagelijks een vers groentesapje drinken is het beste geschenk voor je lichaam. We hebben de voordelen even kort voor jullie opgesomd, maar in het boek zelf leren we je veel meer over juicen. Wij zijn inmiddels verslingerd aan het dagelijks sappen! 

De voordelen van 1 sapje per dag

 • Je krijgt supersnel meer dan je dagelijkse portie groente en fruit binnen.
 • Het bevat vaak meer belangrijke voedingsstoffen dan gekookte groente.
 • Het is veel makkelijker voor je spijsvertering om alle voedingsstoffen op te nemen.
 • Je kunt gemakkelijker variëren met groente, fruit en kruiden die je normaal gesproken niet eet.
 • Je kunt het gebruiken als een gezond tussendoortje of zelfs als een maaltijdvervanger.
 • Het drinkt gemakkelijk weg.
 • Het helpt bij het verliezen van gewicht.
 • Je immuunsysteem krijgt een megaboost door de vele voedingsstoffen.
 • Je hebt meer energie.
 • Je lichaam is gehydrateerd.
 • Het is gemakkelijk en snel te bereiden.
 • Tover stukken groente en fruit die al iets te lang zijn blijven liggen en waar je je geen raad mee weet om tot een heerlijk sapje!

Meer columns


5 februari Sint Agaat zaait salaat

5 februari Sint Agaat zaait salaat

Fransen lijken overal een spreekwoord voor te hebben; zolang het rijmt is het goed. Sainte Agathe, semmer tes salads. ‘Op Sint Aagaat, zaait u salaat.’ Oftewel, vandaag kan er sla gezaaid worden, ongeacht het weer. Bij sneeuw, schuif het opzij, als de grond stijf bevroren is, zaai je in een bakje dat je op een beschut plekje of onder glas zet. Het is waar dat het vaak goed gaat en je al heel vroeg in het voorjaar sla kunt oogsten, maar dat ligt wel heel erg aan het humeur van de weergoden. Meer dan eens was de sla die vroeg in het voorjaar gezaaid werd tegelijk klaar met die van Agaat, maar ach, het blijft een leuk experiment. Uiteraard wel met een slasoort die bestand is tegen een beetje kou.

Van haver tot gort

Van haver tot gort

Haver wordt vaak geassocieerd met Schotland, maar komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië. Vroeger werd haver voor medicinale doeleinden gebruikt. Met de komst van haver naar landen in Noord-Europa, zoals Schotland, kwamen mensen erachter dat deze grassoort eigenlijk het beste gedijt in een matig, vrij nat klimaat en veel zomerlicht.