Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam


Toen de hype van het juicen een paar jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika en Australië, maakten wij nog geen deel uit van de sapgekte. Integendeel, we hadden veel vraagtekens bij het juicen en we vroegen ons af waarom je in vredesnaam groente en fruit zou drinken in plaats van eten. Je krijgt amper vezels binnen en je drinkt calorieën zonder dat je een voldaan gevoel krijgt. We kunnen ons dus wel voorstellen dat jij met dezelfde vragen zit.

We besloten er dieper in te duiken om zo veel mogelijk te leren over sapjes. We hebben ons suf gelezen, ontelbare films gezien en diverse seminars gevolgd. Hoeveel gezondheidsvoordelen een sapje drinken teweegbrengt is shocking! Dagelijks een vers groentesapje drinken is het beste geschenk voor je lichaam. We hebben de voordelen even kort voor jullie opgesomd, maar in het boek zelf leren we je veel meer over juicen. Wij zijn inmiddels verslingerd aan het dagelijks sappen! 

De voordelen van 1 sapje per dag

 • Je krijgt supersnel meer dan je dagelijkse portie groente en fruit binnen.
 • Het bevat vaak meer belangrijke voedingsstoffen dan gekookte groente.
 • Het is veel makkelijker voor je spijsvertering om alle voedingsstoffen op te nemen.
 • Je kunt gemakkelijker variëren met groente, fruit en kruiden die je normaal gesproken niet eet.
 • Je kunt het gebruiken als een gezond tussendoortje of zelfs als een maaltijdvervanger.
 • Het drinkt gemakkelijk weg.
 • Het helpt bij het verliezen van gewicht.
 • Je immuunsysteem krijgt een megaboost door de vele voedingsstoffen.
 • Je hebt meer energie.
 • Je lichaam is gehydrateerd.
 • Het is gemakkelijk en snel te bereiden.
 • Tover stukken groente en fruit die al iets te lang zijn blijven liggen en waar je je geen raad mee weet om tot een heerlijk sapje!

Meer columns


Een lekker dik boek

Een lekker dik boek

Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.

Zot van soep

Zot van soep

Zot van eten en in het bijzonder zot van soep. Wat in mijn studententijd begon als een bezoekje aan een soepbar in Brussel, ontaardde in een droom om zelf zo’n zaakje te starten. De interesse in alles wat met voeding te maken heeft, was er al van kinds af aan. Met de paplepel ingegeven, of beter gezegd: met de soeplepel! Omdat ik ook graag een diploma op zak wilde hebben, begon ik – met in het achterhoofd (ooit) de start van een eigen soepzaak – een opleiding voedings- en dieetleer.