Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam

Dagelijks een vers groentesapje is het beste geschenk voor je lichaam


Toen de hype van het juicen een paar jaar geleden kwam overwaaien uit Amerika en Australië, maakten wij nog geen deel uit van de sapgekte. Integendeel, we hadden veel vraagtekens bij het juicen en we vroegen ons af waarom je in vredesnaam groente en fruit zou drinken in plaats van eten. Je krijgt amper vezels binnen en je drinkt calorieën zonder dat je een voldaan gevoel krijgt. We kunnen ons dus wel voorstellen dat jij met dezelfde vragen zit.

We besloten er dieper in te duiken om zo veel mogelijk te leren over sapjes. We hebben ons suf gelezen, ontelbare films gezien en diverse seminars gevolgd. Hoeveel gezondheidsvoordelen een sapje drinken teweegbrengt is shocking! Dagelijks een vers groentesapje drinken is het beste geschenk voor je lichaam. We hebben de voordelen even kort voor jullie opgesomd, maar in het boek zelf leren we je veel meer over juicen. Wij zijn inmiddels verslingerd aan het dagelijks sappen! 

De voordelen van 1 sapje per dag

 • Je krijgt supersnel meer dan je dagelijkse portie groente en fruit binnen.
 • Het bevat vaak meer belangrijke voedingsstoffen dan gekookte groente.
 • Het is veel makkelijker voor je spijsvertering om alle voedingsstoffen op te nemen.
 • Je kunt gemakkelijker variëren met groente, fruit en kruiden die je normaal gesproken niet eet.
 • Je kunt het gebruiken als een gezond tussendoortje of zelfs als een maaltijdvervanger.
 • Het drinkt gemakkelijk weg.
 • Het helpt bij het verliezen van gewicht.
 • Je immuunsysteem krijgt een megaboost door de vele voedingsstoffen.
 • Je hebt meer energie.
 • Je lichaam is gehydrateerd.
 • Het is gemakkelijk en snel te bereiden.
 • Tover stukken groente en fruit die al iets te lang zijn blijven liggen en waar je je geen raad mee weet om tot een heerlijk sapje!

Meer columns


Wat een salade

Wat een salade

Een saladebijbel, maar waarom? Alles is immers een salade (tenzij het een soep is). Júist daarom. In het Nederlands denk je misschien meteen aan een koude bereiding, maar ik ken zelfs een versie van andijviestamppot die salade au lards heet. Fransen nemen het woord sowieso heel ruim: als ze zeggen ‘het werd nog een hele salade’, kan het betekenen dat er tumult was, of zelfs een vechtpartij. Roepen ze uit ‘Quelle salade!’, dan bedoelen ze: ‘Wat een zooitje!’ En dat kan dan ook zomaar een feestelijk zooitje zijn. Alle mengsels kun je dus eigenlijk salade noemen. En precies daarom is het heel leuk om er een boek over te maken.

Een geboren en getogen bakkerszoon

Een geboren en getogen bakkerszoon

Een geboren en getogen bakkerszoon, dat ben ik. Niet gek dus dat ik al heel jong besloot dat ik bakker wilde worden. Mijn vader was banketbakker en heeft mij de kneepjes van het vak geleerd. Toch besloot ik een iets ander pad in te slaan dan mijn vader: ik had ontdekt dat ik brood bakken fantastisch vond. Na de middelbare school begon ik dan ook gelijk met een bakkersopleiding. Daarna werd ik niet meteen bakker op de manier die je zou verwachten. Ik ging namelijk aan de slag bij een bedrijf dat ingrediënten leverde voor brood. Denk hierbij bijvoorbeeld aan amandelspijs of aroma’s. Ik ontwikkelde deze producten en mocht bij bakkers door heel Nederland en België op bezoek om te demonstreren hoe ze het best met deze ingrediënten aan de slag konden. Bij mijn volgende werkgever kwam mijn focus meer te liggen op biologische ingrediënten, en tegenwoordig ben ik naast ontwikkelaar ook adviseur. Het leukste hieraan vind ik dat ik mag samenwerken met andere bakkers, en natuurlijk dat het allemaal om dat magische brood draait.