Lezing Joke Boon: Let it Bean!

Lezing Joke Boon: Let it Bean!


Woensdagavond 28 september organiseert Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld samen met SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) een avondvullend programma met als titel: Let it Bean! Schrijfster Joke Boon van het boek “Bonen!” geeft deze avond een unieke lezing over haar zoektocht naar heerlijke recepten met bonen. Op deze avond blijft het niet bij luisteren alleen; ook haar lekkere recepten kunnen worden geproefd die door de leerlingen van de vakschool worden gemaakt.

Voorafgaand aan de lezing kunt u genieten van een bijzonder 3 gangen diner in het restaurant van Hotel de Nieuwe Wereld aan de Marijkeweg. Onder begeleiding van keukendocenten bereiden studenten van de vakschool een heerlijk 3 gangen diner waarbij recepten worden gebruikt uit het populaire kookboek “Bonen!” van schrijfster Joke Boon.

 

Voor dit evenement is een mooie samenwerking aangegaan met de voedselbank Neder-Veluwe en Omstreken. Door de veelzijdigheid van bonen en de hoge voedingswaarde zijn deze uitermate geschikt om toe te voegen aan de voedselpakketten voor klanten van de voedselbank. Daarom is de toegangsprijs voor de lezing een bijdrage in de vorm van een blik, pot of zak houdbare bonen. Deze producten zullen worden gedoneerd aan de voedselbank. 

 

Het jaar 2016 is internationaal door de VN verkozen tot jaar van de peulvrucht. Peulvruchten zijn gezond, bijzonder voedzaam en relatief goedkoop. Daarnaast kunnen ze prima als vleesvervanger dienen. Toch worden ze nog weinig gegeten in Nederland. Hoog tijd dus om peulvruchten in het zonnetje te zetten en hun veelzijdigheid te belichten!

 

Wilt u van dit heerlijke unieke diner genieten? Reserveer dan snel, de prijs voor het diner is € 13,50 per persoon (exclusief drankjes)

 

Programma:

18.00 uur, ontvangst diner

18.15 aanvang diner

19.45 ontvangst lezing

20.00 uur start lezing Joke Boon

 

Locatie: Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, adres Marijkeweg 5 Wageningen

datum: woensdag 28 september 2016

prijs lezing: bonen product

prijs diner incl lezing: € 13,50 + bonen product

 

Reserveren voor het diner kan via 026 3129604 of info@hoteldenieuwewereld.nl o.v.v. Let it Bean diner.

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de lezing. Hiervoor hoeft u niet te reserveren. De inloop voor de lezing begint om 19.45 uur.

 

Krijgt u geen genoeg van bonen? Bezoek dan ook op zondag 2 oktober de kook en koopzondag in het centrum van Wageningen welke helemaal in het thema van bonen staat! Kijk voor meer info ook op www.wageningencentrum.nl Let it Bean!


Meer nieuwsDe koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.
 

BBQ Time!!

BBQ Time!!

Ik had het echt gezegd, nooit meer een BBQ-boek, want wat moet je na het schrijven van een bijbel. Er is echter nog zoveel dat ik niet heb verteld, en vooral nog zoveel wat jullie nog niet gemaakt hebben, dat ik ben gezwicht voor de vraag van mijn trouwe uitgever.