Zoeken
'Ik ontbijt altijd óf buiten de deur óf in bed'

13 september, 2016 - /nieuws/801/ik-ontbijt-altijd-of-buiten-de-deur-of-in-bed.html

Namelijk over het toenemende belang van het eerste maaltje van de dag: 'Zo rond de zeventiende, achttiende eeuw zijn we gaan ontbijten. In de middeleeuwen mochten alleen zieken en ouderen ontbijten, de vasten zo vroeg onderbreken was een teken van gulzigheid. Nu wordt het er zo ingeramd dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is, daardoor denk je: dat gebeurt al sinds Adam en Eva. Niet dus. Maar je wordt tegenwoordig bijna gestenigd als je niet ontbijt.'  Voor haar boek Ontbijt:...


Ontbijtfeestje

31 mei, 2016 - /nieuws/594/ontbijtfeestje.html

In Ontbijt  duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt als maaltijd ontstaan? Wat is er sindsdien veranderd? En waarom is het nu opeens ‘the hippest of all meals’? Daarnaast gaat Grimm op zoek naar de lekkerste gerechten voor in de ochtend, vertelt ze hoe ze zijn ontstaan én hoe je ze het beste kunt bereiden. Van het perfect gekookte ei tot een Full English Breakfast. Van een boterham met pinda...


ONTBIJT van Mara Grimm wint Oscar van de kookboeken

29 mei, 2017 - /nieuws/1371/ontbijt-van-mara-grimm-wint-oscar-van-de-kookboeken.html

De jury is zeer te spreken over het boek van Grimm. ‘Breakfast is important everywhere around the world. This is a friendly, happy book’, aldus het hoofd van de jury Edouard Cointreau over ONTBIJT.   OVER DE PRIJS De Gourmand World Cookbook Awards is de meest prestigieuze internationale competitie voor kookboeken. De wedstrijd is gratis en toegankelijk voor alle talen. Al vanaf 1995 worden er jaarlijks duizenden boeken ingezonden, afkomstig uit meer dan 200 landen. Eer...


Boekpresentatie Ontbijt

7 juli, 2016 - /nieuws/704/boekpresentatie-ontbijt.html

Het zit er bij ons zo ingeramd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dat je zou denken dat onze voorouders het niet in hun hoofd zouden halen om het ochtendmaal over te slaan. Maar niets is minder waar. De oude Grieken doopten bij het akratismós, zoals zij het ontbijt noemden, weliswaar soms wat brood in de wijn en aten hier en daar een vijg, maar meer dan dat kwam er niet echt op tafel. En hoewel de Romeinen bekendstonden om hun overvloedige diners, beperkte ook hun oc...


Het perfect gekookte eitje volgens ontbijtexpert Mara Grimm

11 juli, 2016 - /nieuws/709/het-perfect-gekookte-eitje-volgens-ontbijtexpert-mara-grimm.html

Zo hanteert de Franse kooklegende Auguste Escoffier een kooktijd van 6 minuten, gerekend vanaf het moment dat het water weer gaat borrelen. Uiteraard wil ik een grootheid als Escoffier niet ondermijnen, maar als ik een ei 6 minuten kook is het echt te hard. De eveneens Franse, en alweer niet te ondermijnen topkok Paul Bocuse legt het ei in kokend water en zet de klok dan op 3½ tot 4 minuten. Ook dat werkt bij mij niet, want dan is het eiwit nog niet gestold en krijg je wat mi...


7 auteurs van Carrera Culinair in top 100 Food Infuencers List 2016 Favor Flav

22 november, 2016 - /nieuws/923/7-auteurs-van-carrera-culinair-in-top-100-food-infuencers-list-2016-favor-flav.html

83 JET VAN NIEUWKERK Schrijver Schrijft stukjes en boeken, houdt van sporten én van eten. Wordt dan misschien wel bestempeld als fitgirl, maar drinkt ook gezellig een fles champagne met ons leeg. Die balans, dat bewonderen we zo in haar. Haar debuut Het Boek van Jet was in 2016 een groot succes. Het tweede boek, Tips van Jet, met op de cover de tagline ‘Niet te streng en al helemaal niet saai’, is in de maak. Kijk, daar kunnen wij ons helemaal in vinden.   71 TESS ...


Stagiair(e) gezocht!

12 december, 2016 - /nieuws/964/stagiair-e-gezocht.html

Uitgeverij Carrera Culinair & Lifestyle is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) om het redactieteam te versterken. Bij voorkeur vanaf 1 maart 2017 voor minimaal 4 maanden, maar liever voor langer. Ervaring leert dat zes maanden de ideale lengte is. Hou je van kook- en lifestyle boeken, heb je gevoel voor tekst, vormgeving en fotografie, en wil jij je helemaal onderdompelen in de boekenwereld? Dan is deze stage zeker iets voor jou! Je krijgt de kans om volledig mee te draaien op de reda...


Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws