Piet Devriendt verklapt mosselrecepten in eerste kookboek

Piet Devriendt verklapt mosselrecepten in eerste kookboek


Chef Piet Devriendt van het gekende Blankenbergse restaurant 'De Oesterput' heeft zijn eerste kookboek geschreven. In 'Mosselen' presenteert de chef 50 verschillende mosselbereidingen, waaronder het recept van de klassieker 'Mosselen Piet'.

Piet is al de vierde generatie van de familie Devriendt die de Oesterput in Blankenberge uitbaat. Van ver buiten Blankenberge komt men er voor mosselen, kreeften en andere zeevruchten. Piet zelf staat al ruim 30 jaar in z'n zaak, maar hij mag ook koken voor de festivalgangers van Tomorrowland en wordt geregeld uitgenodigd om mosselen te bereiden in Dubai. Toch heeft hij nog nooit een kookboek geschreven. "Het voorstel kwam van de uitgeverij. Het was al meer dan tien jaar geleden dat er nog een boek uitkwam over mosselen", vertelt Piet. "Na gesprekken met de uitgever was ik voor dat idee te vinden. Ik ben fier op het resultaat."

 

Lees verder op hln.be


Meer nieuws



Mari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.