Tess deelt vanaf nu elke maand haar kennis over drank en cocktails met delicious.

Tess deelt vanaf nu elke maand haar kennis over drank en cocktails met delicious.


Wanneer mensen vragen naar mijn persoonlijke stijl als bartender zeg ik altijd klassiek Maar wat is dat precies? Internationaal wordt er gesproken over een 'renaissance van de cocktail' maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.

Mede dankzij onze doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg -mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms als we gek doen een rum-cola. En die drankjes uit 1900 die wij hebben overgeslagen? Dat zijn de klassieke cocktails! In 2009 begon ik als bartender bij cocktailbar Door 74, een gerenommeerde speakeasy dat wil zeggen een moelijk te vinden, verborgen bar in Amsterdam. Dit concept stamt uit detijd van de Amerikaanse drooglegging the prohibition) toen alcohol illegaal was en gangsters als Al Capone goed geld verdienden met de smokkel ervan. Door 74 heeft een aren 20-stijl en ook mijn persoonlijke stijl als bartender is redelijk klassiek. met invloed van pre-prohibition cocktails met een moderne twist. 


Meer nieuws


De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

De eerste dag fotograferen voor het Hartige bakboek

Bakken is populairder dan ooit en zal dat de komende jaren ook zeker nog blijven. Mede doordat omroep Max vorig jaar bijtekende voor 3 jaar Heel Holland Bakt zal Nederland voorlopig nog door blijven bakken. Wat nog weinig tot niet voorkomt in de huidige bakboeken zijn hartige baksels. Vaak worden er wel enkele hartige recepten gegeven, maar een heel hartig bakboek is er nog niet.