Volgende maand in de winkel: 'Mosselen' van Piet Devriendt

Volgende maand in de winkel: 'Mosselen' van Piet Devriendt


Sinds zijn veertiende is Piet Devriendt al bezig met mosselen. Hij bevoorraadde de lokale horeca eerst op de fiets, later met een brommer, vervolgens met een bestelwagen. In 1986 startte Piet, samen met zijn toenmalige vrouw Caroline Pattyn, eigenlijk eerder per toeval het restaurant Oesterput. 

In het begin van de zomer wilde een Duits koppel graag kreeft en mosselen ter plekke eten, in plaats van af te halen. Dus begonnen ze het restaurant met één tafeltje, dat normaal gebruikt werd voor de lunch van het personeel. Enkele dagen later verdubbelden ze het aantal tafels en stoelen, met wat tuinmeubilair dat ze links en rechts op de kop konden tikken. Het concept sloeg aan en het restaurant Oesterput was geboren.

Tien jaar heeft Piet de groothandel en het restaurant gecombi¬neerd. In 1996 werd de groothandel in schaaldieren verkocht en vandaag is het complex enkel nog een restaurant, dat vooral bekend staat om zijn kreef¬ten en natuurlijk zijn lekkere mosselen.
Piet hoeft zich geen zorgen te maken, opvolging is verzekerd. Zijn zonen Pieter en Robbe werken ondertussen al mee in het restaurant en doen meer dan gewoon hun duit in het zakje.

De Oesterput gaat nu ook op locatie. Ze verzorgen catering bij mensen thuis en op feesten, events en festivals. Piet en zijn zonen mochten zo al koken op WECANDANCE, VENUEZ, Rock Village en Tomorrowland. Voor de headliners van dat laatste festival, Dimitri Vegas & Like Mike, mogen Piet en co ook telkens koken tijdens hun Sportpaleis-optredens. Daarnaast trekken ze jaarlijks naar de Verenigde Arabische Emiraten om in de Belgian Beer Cafés lekkere mosselen te gaan bereiden.


Meer nieuwsMari's groentenevangelie

Mari's groentenevangelie

Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine.

De koek is op...

De koek is op...

Volgens mij is er geen land ter wereld met een rijkere koekjescultuur dan de onze. In elk gezin vind je een goedgevulde koektrommel, die rond koffie- en theetijd op tafel komt. Bij ons thuis was dat zeker het geval, en de koektrommel was een van de eerste dingen die ik als kind blindelings wist te vinden. We hadden twee koektrommels: eentje met de gewone koekjes voor doordeweeks en één met de luxere koekjes, speciaal voor de weekenden of als er bezoek kwam.