Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!


Deze work-out’s kunnen overal, thuis en op reis, dus geen excuses! Leg de lat steeds hoger en daag jezelf uit. Blijf wel luisteren naar je lichaam en forceer niets. Ik wil natuurlijk niet dat je tijdens je reis bij de fysio belandt (als ze die daar al hebben).

Work-out 1: Reverse lunge + Step-up
Functionele kracht
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Begin met een reverse lunge, vanuit die positie stap je op de box.

2. Na de step-up stap je weer van de box af in reverse lunge. Gebruik je armen als je de stappen zet.

3. Zorg ervoor dat je je voet recht houdt en je tenen opgetrokken. Herhaal aan de andere kant.

Work-out 2: Rotational lift
Functionele kracht 
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Breng de bal vanaf je rechterheup naar ooghoogte, zodat je je armen en rechterbeen strekt. Deze beweging moet vanuit je heup komen. Houd je armen krachtig.

2. Wees creatief als je geen bal in huis hebt en gebruik bijvoorbeeld een gevulde boodschappentas, een fles water of een watermeloen. Herhaal aan de andere kant.


Meer columns


Een lekker dik boek

Een lekker dik boek

Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een souff lé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte.

Zot van soep

Zot van soep

Zot van eten en in het bijzonder zot van soep. Wat in mijn studententijd begon als een bezoekje aan een soepbar in Brussel, ontaardde in een droom om zelf zo’n zaakje te starten. De interesse in alles wat met voeding te maken heeft, was er al van kinds af aan. Met de paplepel ingegeven, of beter gezegd: met de soeplepel! Omdat ik ook graag een diploma op zak wilde hebben, begon ik – met in het achterhoofd (ooit) de start van een eigen soepzaak – een opleiding voedings- en dieetleer.