Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!


Deze work-out’s kunnen overal, thuis en op reis, dus geen excuses! Leg de lat steeds hoger en daag jezelf uit. Blijf wel luisteren naar je lichaam en forceer niets. Ik wil natuurlijk niet dat je tijdens je reis bij de fysio belandt (als ze die daar al hebben).

Work-out 1: Reverse lunge + Step-up
Functionele kracht
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Begin met een reverse lunge, vanuit die positie stap je op de box.

2. Na de step-up stap je weer van de box af in reverse lunge. Gebruik je armen als je de stappen zet.

3. Zorg ervoor dat je je voet recht houdt en je tenen opgetrokken. Herhaal aan de andere kant.

Work-out 2: Rotational lift
Functionele kracht 
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Breng de bal vanaf je rechterheup naar ooghoogte, zodat je je armen en rechterbeen strekt. Deze beweging moet vanuit je heup komen. Houd je armen krachtig.

2. Wees creatief als je geen bal in huis hebt en gebruik bijvoorbeeld een gevulde boodschappentas, een fles water of een watermeloen. Herhaal aan de andere kant.


Meer columns


5 februari Sint Agaat zaait salaat

5 februari Sint Agaat zaait salaat

Fransen lijken overal een spreekwoord voor te hebben; zolang het rijmt is het goed. Sainte Agathe, semmer tes salads. ‘Op Sint Aagaat, zaait u salaat.’ Oftewel, vandaag kan er sla gezaaid worden, ongeacht het weer. Bij sneeuw, schuif het opzij, als de grond stijf bevroren is, zaai je in een bakje dat je op een beschut plekje of onder glas zet. Het is waar dat het vaak goed gaat en je al heel vroeg in het voorjaar sla kunt oogsten, maar dat ligt wel heel erg aan het humeur van de weergoden. Meer dan eens was de sla die vroeg in het voorjaar gezaaid werd tegelijk klaar met die van Agaat, maar ach, het blijft een leuk experiment. Uiteraard wel met een slasoort die bestand is tegen een beetje kou.

Van haver tot gort

Van haver tot gort

Haver wordt vaak geassocieerd met Schotland, maar komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië. Vroeger werd haver voor medicinale doeleinden gebruikt. Met de komst van haver naar landen in Noord-Europa, zoals Schotland, kwamen mensen erachter dat deze grassoort eigenlijk het beste gedijt in een matig, vrij nat klimaat en veel zomerlicht.