Work-out Woensdag met Ellen Hoog!

Work-out Woensdag met Ellen Hoog!


Deze work-out’s kunnen overal, thuis en op reis, dus geen excuses! Leg de lat steeds hoger en daag jezelf uit. Blijf wel luisteren naar je lichaam en forceer niets. Ik wil natuurlijk niet dat je tijdens je reis bij de fysio belandt (als ze die daar al hebben).

Work-out 1: Reverse lunge + Step-up
Functionele kracht
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Begin met een reverse lunge, vanuit die positie stap je op de box.

2. Na de step-up stap je weer van de box af in reverse lunge. Gebruik je armen als je de stappen zet.

3. Zorg ervoor dat je je voet recht houdt en je tenen opgetrokken. Herhaal aan de andere kant.

Work-out 2: Rotational lift
Functionele kracht 
3 x 10 HH per kant
30 sec. rust

1. Breng de bal vanaf je rechterheup naar ooghoogte, zodat je je armen en rechterbeen strekt. Deze beweging moet vanuit je heup komen. Houd je armen krachtig.

2. Wees creatief als je geen bal in huis hebt en gebruik bijvoorbeeld een gevulde boodschappentas, een fles water of een watermeloen. Herhaal aan de andere kant.


Meer columns


Wat een salade

Wat een salade

Een saladebijbel, maar waarom? Alles is immers een salade (tenzij het een soep is). Júist daarom. In het Nederlands denk je misschien meteen aan een koude bereiding, maar ik ken zelfs een versie van andijviestamppot die salade au lards heet. Fransen nemen het woord sowieso heel ruim: als ze zeggen ‘het werd nog een hele salade’, kan het betekenen dat er tumult was, of zelfs een vechtpartij. Roepen ze uit ‘Quelle salade!’, dan bedoelen ze: ‘Wat een zooitje!’ En dat kan dan ook zomaar een feestelijk zooitje zijn. Alle mengsels kun je dus eigenlijk salade noemen. En precies daarom is het heel leuk om er een boek over te maken.

Een geboren en getogen bakkerszoon

Een geboren en getogen bakkerszoon

Een geboren en getogen bakkerszoon, dat ben ik. Niet gek dus dat ik al heel jong besloot dat ik bakker wilde worden. Mijn vader was banketbakker en heeft mij de kneepjes van het vak geleerd. Toch besloot ik een iets ander pad in te slaan dan mijn vader: ik had ontdekt dat ik brood bakken fantastisch vond. Na de middelbare school begon ik dan ook gelijk met een bakkersopleiding. Daarna werd ik niet meteen bakker op de manier die je zou verwachten. Ik ging namelijk aan de slag bij een bedrijf dat ingrediënten leverde voor brood. Denk hierbij bijvoorbeeld aan amandelspijs of aroma’s. Ik ontwikkelde deze producten en mocht bij bakkers door heel Nederland en België op bezoek om te demonstreren hoe ze het best met deze ingrediënten aan de slag konden. Bij mijn volgende werkgever kwam mijn focus meer te liggen op biologische ingrediënten, en tegenwoordig ben ik naast ontwikkelaar ook adviseur. Het leukste hieraan vind ik dat ik mag samenwerken met andere bakkers, en natuurlijk dat het allemaal om dat magische brood draait.