Açai Bowl

Açai Bowl

Het meest gefotografeerde fruitontbijt op social media: de açai bowl. De açai (spreek uit: assa-ie) is een donkerpaars besje dat in Brazilië en Peru aan de açaipalm groeit en bekendstaat om z'n hoge concentratie antioxidanten. Het wordt meestal als bevroren pulp verkocht en met kokoswater, amandelmelk of appelsap tot een koude pap gemengd die wordt geserveerd met granola, noten of vers fruit. Als je de pap goed klaarmaakt, is het net alsof je een bak halfgesmolten ijs leeglepelt. En wie wil dat nou niet als-ie net wakker is?


Ingrediënten


  • 100 gr bevroren açaipulp
  • 1 bevroren banaan
  • 2 dadels, ontpit
  • 150 ml amandelmelk, kokoswater of appelsap

Suggesties voor toppings

  • granola
  • vers fruit
  • chiazaad
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten
  • gedroogde kokos

Bereidingswijze


Doe de açaipulp met de banaan, dadels en amandelmelk of kokoswater in een blender en mix tot je een mooie, gladde massa hebt. Doe dit in een ondiepe kom. Verdeel de granola, de noten en zaden en het fruit erover.