Auberginedip, baba ganoush

Auberginedip, baba ganoush

Dit is dé borrelhap geworden bij de familie Jaspers, het is dan ook geen werk en je vreet je vingers erbij op.


Ingrediënten


2 aubergines

olijfolie

60 g tahin (sesamzaadpasta)

½ citroen, sap

2 tenen knoflook, geperst

1 tl komijnpoeder

zout en peper

granaatappelpitten (extra)

platte peterselie, gesneden (extra)


Bereidingswijze


Stook de BBQ naar 250 ºC.

 

1. Prik de aubergines aan alle kanten in met een vork en gril de aubergines rondom bijna zwart.

 

2. Laat de aubergines 10 minuten afkoelen, snijd overlangs doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schillen.

 

3. Meng het auberginevlees met tahin, citroensap, knoflook en komijn in de keukenmachine tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper.

 

4. Serveer met een scheut olijfolie, granaatappelpitten en platte peterselie.