Beghrir

Beghrir

Duizen-en-één-gatenpannenkoek

(Ook geschikt als nagerecht met een bol vanille-roomijs)


Ingrediënten


50 g roomboter

50 g zonnebloemolie

200 g fijn griesmeel

100 g bloem

400 ml lauwwarm water

1 zakje gedroogde gist (7 g)

1 zakje bakpoeder

tl zout

1 tl suiker


Bereidingswijze


Smelt de roomboter in een pan en meng met de zonnebloemolie. Zet apart.

 

Doe het fijne griesmeel, de bloem, het lauwwarme water, de gedroogde gist, het bakpoeder, zout en de suiker in een blender en mix 1 minuut.

Laat het beslag 1 uur afgedekt in een kom rusten en rijzen.

 

Schep een pollepel van het beslag in een koude antiaanbakpan en laat op een zacht vuurtje de beghrir gaar worden. Je zult zien dat de duizendgaten zullen verschijnen.

Als het beslag aan de bovenkant droog (en dus gaar) is, is de beghrir klaar.

 

Spoel de pan af met koud water, droog af en begin weer opnieuw.

 

Besmeer de gebakken beghrir met een beetje van het roomboter-zonnebloemmengsel om uitdroging te voorkomen en om extra smaak toe te voegen