Blood and Sand

Blood and Sand


Cocktails zijn niet alleen heerlijk op het terras in het zonnetje, ook in deze herfstige tijden kun je prima een heerlijke cocktail nuttigen. Speciaal voor dit hondenweer heeft Tess een aantal cocktails ontwikkeld. Blood and Sand is er daar één van. 

Info: Cherry Heering is een kersenlikeur uit Denemarken. Voor nog meer complexiteit kun je er ook voor kiezen om het sinaasappelsap weg te laten en in plaats daarvan een kwart sinaasappel in de shaker tin te muddlen. Op deze manier krijg je het sinaasappelsap en de aromatische oliën uit de schil. Ga vervolgens verder met stap 1 en schenk de whisky, Cherry Heering en rode vermout erbij. Wanneer je deze cocktail baseert op een rokerige whisky, zorg er dan ook voor dat je een stevige vermout gebruikt zoals Carpano Antica Formula. Deze cocktail dankt zijn naam aan de gelijknamige film van Rudolph Valentino uit 1922 en werd geïntroduceerd door cocktaillegende Harry Craddock.


Ingrediënten


20 ml Schotse whisky
20 ml Cherry Heering
20 ml rode vermout
20 ml (bloed)sinaasappelsap

Methode: shake
Glas: Martini
Garnering: een maraschinokers en een schijfje gedroogde (bloed)sinaasappel (zie p. 41)


Bereidingswijze


1. Schenk de whisky, Cherry Heering, rode vermout en het sinaasappelsap in een shaker tin.

2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.

3. Fine strain de cocktail in het glas.

4. Garneer de cocktail met een schijfje (bloed)sinaasappel en een maraschinokers.