Chinese garnalentoast

Chinese garnalentoast



Perfect voor tijdens de borrel of als appetizer, deze Chinese garnalentoast. 


Ingrediënten


10 sneden wit casinobrood, van de dag ervoor

12 rauwe garnalen, gepeld, darmkanaalverwijderd (zie p. 395 in Bart's Fishtales)

3 el zoute sojasaus

1 el sesamolie

2 cm verse gemberwortel, geschild, grof gehakt

1 eiwit

40 g zwart sesamzaad

40 g wit sesamzaad

arachideolie, om te bakken

peper


Bereidingswijze


Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood diagonaal doormidden. Mix in de keukenmachine de garnalen, sojasaus, sesamolie, gember en het eiwit tot een gladde massa. Breng op smaak met peper. Verdeel het garnalenmengsel met een lepel over de stukken brood. Meng het zwarte en witte sesamzaad in een kom en strooi dit over het garnalenmengsel. Druk het sesamzaad een beetje aan.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan tot 180 °C. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te doen. Als dit stukje direct goed bakt, is de olie heet genoeg.

Bak de driehoekjes brood, in porties, 2 minuten met de garnalenkant naar boven en vervolgens 1 minuut aan de andere kant tot ze mooi krokant en bruin zijn gebakken. Haal de toast uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt de toast warm of koud serveren.