Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Chocolademousse met munt, frambozen en olijfolie

Romig, fris en rijk feestje als dessert.


Ingrediënten


  • 10 blaadjes munt
  • 1 dl lichte olijfolie
  • 20 frambozen
  • 2 Wilhelminapepermuntjes

 

Voor de chocolademousse

  • 400 g room
  • 120 g eidooier (van 6 eieren)
  • 100 g suiker
  • 200 g volle melk, warm
  • 200 g pure chocolade
  • 8 g gelatine, geweekt

Bereidingswijze


  • Zet een schaal in de koelkast waar je straks de chocolademousse in kunt doen.
  • Klop de room op tot een lobbige massa en zet het in de koelkast.
  • Klop de eidooiers en de suiker schuimig.
  • Breng de melk aan de kook en los hier de geweekte gelatine in op.
  • Giet de warme melk over de chocolade en roer net zo lang met een spatel tot alle chocola is gesmolten. Spatel daarna direct de schuimige eidooier erdoor. Van de koude opgeslagen room spatel je nu eerst ongeveer een derde deel door de chocolade. Als dit goed is gemengd kun je de rest van de room er ook doorheen spatelen. Giet de chocolademousse in de gekoelde schaal en laat het 4 uur opstijven.
  • Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de olijfolie. Laat 2 uur staan en zeef daarna de munt eruit.
  • Decoreer de chocolademousse met de frambozen en schaaf de pepermuntjes eroverheen. Druppel er vlak voor het serveren de olijfolie naar smaak overheen.