Chocoladepizza

Chocoladepizza



Waarom altijd alleen hartige pizza’s? Een zoete pizza met chocolade is superlekker!
 


Ingrediënten


140 g pizzadeeg (zie blz. 75)

15 g cacao

15 g suikersiroop 1:1*

40 g bloem met cacao 1:1, om uit te rollen

15 g pure chocolade

15 g melkchocolade

10 g pistachenootjes

30 ml crème fraîche

10 g poedersuiker
 


Bereidingswijze


Meng het deeg met de cacao en suikersiroop goed door in de keukenmachine (en dan bedoel ik eigenlijk een machine met een deeghaak en niet met rondtollende messen).

Kneed het deeg met behulp van wat bloem met cacao tot een droge bal en maak het plat met een deegroller.

Besmeer het platte deeg aan de bovenkant met wat extra suikersiroop en bak het 3 minuten in een voorverwarmde oven op 250 °C.

Bestrooi de pizza met chocolade, pistachenootjes en strepen crème fraîche en zet nog 3 minuten terug in de oven.

Haal de pizza uit de oven en bestrooi hem met poedersuiker.


* Suikersiroop 1:1 maak je door 1 deel suiker te laten oplossen in 1 deel warm water.