Gestoofde venkel met citroen

Gestoofde venkel met citroen

Niet alleen maar zoet in het hoofdstuk citroen; je kunt er ook te gek lekker hartig mee koken. Ook met gerechten zonder citroen in de receptuur wil het vaak helpen om er met een beetje sap of een klein schaafje net even ‘ballen’ aan te geven


Ingrediënten


3                             venkelknollen

20 ml                    olijfolie

1                             steranijs

150 ml                  water

1 theel.                                zout

3 takjes                dragon

3 takjes                tijm

2 blaadjes           laurier

½ theel.               karwijzaad

3 takjes                koriander, alleen de blaadjes

2 takjes                munt, alleen de blaadjes

2                             citroenen, alleen sap

6 reepjes            zoute gekonfijte citroenschil


Bereidingswijze


  1. Snijd de venkel in zes dikke schijven en gebruik alleen de middelste (de buitenkanten doen het prima in de soep).
  2. Vet een grote koekenpan in met olijfolie, leg hier de schijven venkel in met steranijs, water, zout, dragon, tijm, laurier en karwijzaad en breng tegen de kook aan.
  3. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten garen. Controleer het niveau van het water en vul eventueel wat aan.
  4. Haal de gare venkel uit de pan en houd warm terwijl je het gezeefde kookvocht op smaak brengt met citroensap.
  5. Leg de venkel terug in de jus, arroseer nog een paar keer, strooi er de groene kruiden over en serveer met wat zoute gekonfijte citroenschil.