Gezonde kokos-citroentaart met blauwe bessen

Gezonde kokos-citroentaart met blauwe bessen

Je kunt het deeg, beslag en de blauwe bessen ook over meerdere vormpjes verdelen zodat je kleine taartjes hebt om uit te delen. Je hebt voldoende voor circa 8 taartjes. Let op: de baktijd wordt dan korter. En maak eens een mooie topping van meringue. Klop 3 eiwitten op, verdeel over de taart en zet eventueel enkele minuten in de oven.

Benodigdheden


Oven

Bakvorm van circa Ø 22 cm of meerdere kleine vormpjes

Bakpapier

Mixer


Ingrediënten


5 eieren

2 el kokosolie, gesmolten

175 g dunne honing, plus 2 el

1 el kokosmeel

100 g amandelmeel

75 g arrowrootpoeder, plus 1 el

½ tl zeezout

1 citroen, rasp

175 ml citroensap (± 5-6 citroenen)

100 ml kokosroom

250 g blauwe bessen


Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Meng 1 ei met de kokosolie, 2 eetlepels honing en het kokosmeel in een schaal met de mixer.

3. Voeg het amandelmeel, arrowrootpoeder en zeezout toe en roer door. Kneed vervolgens tot een bal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Druk het deeg in de bakvorm. Prik er gaatjes in met een vork. Bak 12 minuten voor in het midden van de oven.

5. Meng de rest van de eieren en de honing met de citroenrasp, het citroensap, de kokosroom en de eetlepel arrowrootpoeder met de mixer. Schenk op de voorgebakken taartbodem. Leg de blauwe bessen erin.

6. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot het midden van de taart begint te stollen. Laat helemaal afkoelen voor je de taart serveert.