Heerlijk decadente warme chocolademelk

Heerlijk decadente warme chocolademelk


Voor het ultieme chocoladegevoel gebruik ik hier zowel pure chocolade als cacaopoeder – en dat maakt het zó lekker! De dikke, romige kokosmelk geeft er ook nog een kokosaccentje aan. Je kunt in plaats van amandelmelk ook een andere zelfgemaakte notenmelk nemen. De perfecte traktatie voor het weekend!


Ingrediënten


- 200 ml kokosmelk
- 125 ml amandelmelk
- 1 opgehoopte tl cacaopoeder
- 1 opgehoopte tl kokosbloesemsuiker of ongeraffineerde bruine basterdsuiker
- 50 g goede kwaliteit pure chocolade of pure chocoladedruppels (zie blz. 24), kleingehakt


Naar keuze:
- geklopte kokosroom (zie blz. 256)
- geroosterde kokos en chocoladeschaafsel, voor het serveren


Bereidingswijze


10 MINUTEN BEREIDEN

1.
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje op middelhoog vuur en verwarm circa 5 minuten; roer steeds goed door tot de chocolademelk stoomt en alle chocolade is gesmolten.

2. Serveer in kleine glaasjes – het vult behoorlijk!