Hot Rum Punch

Hot Rum Punch

Deze cocktail werd vroeger koud geserveerd als Rum Punch. Op verzoek werd de cocktail met een roodgloeiende ijzeren pook uit het haarvuur opgewarmd tot een Hot Rum Punch.

Het schijnt dat de beroemde componist Mozart een groot fan was van deze cocktail.

Benodigdheden


Methode: built

Glas: toddyglas of rocksglas

Garnering: vers geraspte nootmuskaat


Ingrediënten


30 ml donkere rum

30 ml cognac

30 ml limoensap

15 ml fino sherry

10 ml suikersiroop

100 ml heet water


Bereidingswijze


1. Verwarm het toddyglas of rocksglas voor.

2. Schenk de rum, cognac, het limoensap, de sherry en de suikersiroop in het voorverwarmde glas.

3. Roer alles even kort door.

4. Schenk voorzichtig het hete water erbij.

5. Roer nogmaals goed door.

6. Rasp als garnering wat verse nootmuskaat bovenop de cocktail.