Ingelegde sinaasappels

Ingelegde sinaasappels


Ingrediënten


4 citroenen

5 biologische sinaasappels

200 g grof zeezout

2 kaneelstokjes

3 steranijzen

2 tl korianderzaad


Bereidingswijze


- Steriliseer een weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of door de weckpot in de vaatwasser te wassen.

- Pers de citroenen uit en zet het sap apart.

- Boen de sinaasappels goed schoon onder de kraan en wrijf ze droog.

- Snijd de sinaasappels vanaf de navel kruislings in en laat het onderste en bovenste gedeelte aan elkaar zitten.

- Vul de sinaasappels met het zeezout, leg ze in de pot en druk ze stevig aan. De sinaasappels moeten knus tegen elkaar komen te liggen.

- Verdeel de rest van het zeezout, de kaneelstokjes, steranijzen en korianderzaden over de pot.

- Giet het citroensap erbij en vul eventueel aan met water zodat de sinaasappels volledig onderstaan.

- Sluit de pot goed af en bewaar de sinaasappels minimaal 1 maand in de koelkast. Op deze manier trekken de smaken het beste in en zullen de schillen zachter worden.

- Schud de pot om de dag eventjes om.

Tips
Meng de fijngesneden schillen ook eens door taart- of koekdeeg.
Vervang in het recept voor bastilla de ingelegde citroenen eens door ingelegde sinaasappels.