Kwartel (van de BBQ)

Kwartel (van de BBQ)

Klein kippetje, de kwartel, dat was vroeger wel anders, toen hadden ze echt een onderscheidend andere smaak. De kwartels werden toen nog gevangen, met grote netten, wild dus. Nu niet meer, klein kippetje dus eigenlijk, maar wel eentje die je rosé kunt eten.


Ingrediënten


6 kwartels

2 tenen knoflook, geperst

1 takje rozemarijn, alleen blaadjes, heel fijngesneden

100 ml olijfolie

zout


Bereidingswijze


Stook de BBQ indirect naar 180 ºC.

 

1. Snijd de kwartels open zoals op pagina XX.

 

2. Meng de knoflook met rozemarijn en olijfolie en smeer de kwartels hiermee aan beide kanten in en bestrooi met zout.

 

3. Leg de kwartels met het vel op het rooster en zet onder druk met bijvoorbeeld een in folie verpakte en voorverwarmde baksteen. Gril 3 minuten.

 

4. Haal het gewicht weg, draai de kwartels om en gril nog 4 minuten. Laat onder folie 5 minuten naast de BBQ nagaren. Serveer met de asperges.