Lamsburgers met feta

Lamsburgers met feta

Woensdag gehaktdag! Maak voor de variatie eens een hamburger met lamsgehakt. Dit recept is afkomstig uit de BBQbijbel en wordt dus bereid op de barbecue, maar kan natuurlijk ook in de oven bereid worden. 


Ingrediënten


・800 g lamsgehakt
・150 g feta (beetje droge)
・1 tl oregano
・2 tenen knoflook, geperst
・50 ml olijfolie
・1 ei
・zout en peper
・1 grote pide (Turks brood)

optioneel
・2 vleestomaten, gesneden
・200 g zoetzuur van bietjes, pagina 436
・kewpie mayonaise
・zout en peper


Bereidingswijze


1 Meng het lamsgehakt met feta, oregano, knoflook, olijfolie en losgeklopt ei en breng op smaak met zout en peper.

2 Verdeel het gehakt in zes porties en portioneer met behulp van een ronde steker (ø 10 centimeter). Druk de burger iets platter in verband met krimpen.

3 Steek met de dezelfde uitsteker zes stukken pide uit en snijd elk stuk doormidden.

4 Gril de lamsburgers rondom krokant op een barbecue van 220 °C en laat aan de rand verder garen tot een kerntemperatuur van 58 °C. Rooster ondertussen de pidebuns krokant.

► Ik heb deze burgers opgebouwd met kort geroosterde pide, vleestomaten, zoetzuur van bietjes en de overheerlijke kewpie mayonaise.