Lange vingers

Lange vingers

Benodigdheden


Mixer

Bakplaat

Bakpapier

Spuitzak

Spuitmondje, glad

Zeef


Ingrediënten


4 eidooiers

100 gr fijne suiker

4 eiwitten

snuf zout

50 gr bloem

50 gr aardappelzetmeel

extra fijne suiker, om te bestrooien


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eidooiers met de helft van de suiker los. Doe de eiwitten en het zout in een andere kom en klop deze op met een garde. Zorg dat de kom en garde goed schoon en vetvrij zijn. Voeg geleidelijk de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede en spuit vingers van ongeveer 8 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog. Bestrooi de lange vingers met behulp van een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af. Bak de lange vingers af in 14 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.