Luid het weekend in met deze Crodino-mandarijncocktails!

Luid het weekend in met deze Crodino-mandarijncocktails!

Van hartige hapjes eet je niet snel te veel, omdat je daar sneller verzadigd van raakt. Van suiker daarentegen wil je meer en meer. Probeer maar eens één Scholiertje te nemen, of één stukje BonBonBloc. Precies. Met voeding heb ik mijn balans gevonden en is mijn healthy girl-imago helemaal terecht, maar met drank is het een ander verhaal. Niet dat ik liters wijn drink, integendeel. Ik sla vaak genoeg een glas wijn af omdat ik de volgende ochtend fris op wil staan. Ik ken mezelf iets te goed: van één glas komt er nog een, en oké, nog ééntje dan, en voor ik het weet eindigt de avond met een rondje miermierzoete Sambuca. Of ik neem bij wijn-moeheid een gin-tonic in plaats van de fiets naar huis. Van sommige feestjes weet je gewoon: dit wordt een avond doorzakken. Het klinkt misschien suf, maar begin de avond rustig met een non-alcoholische cocktail. Ziet er net zo feestelijk uit als eentje mét alcohol en smaakt misschien nog wel lekkerder. De kunst is zorgen dat het geen vruchtensapje wordt, maar een drankje met pit. En denk je nu: ammehoela, gooi er dan gewoon een scheutje wodka in.

Benodigdheden


• 4 whiskyglazen


Ingrediënten


crushed ice (dit kun je ook maken door ijsblokken in een theedoek fijn te slaan op het aanrecht)
• 8 mandarijnen + 1 extra voor garnering
• 4 flesjes Crodino
• 4 blaadjes verse munt


Bereidingswijze


Vul de glazen tot de helft met crushed ice en zet apart. Pers 8 mandarijnen uit en verdeel het sap over de whiskyglazen. Snijd van de overgebleven mandarijn 4 dunne schijfjes en doe 1 schijfje in elk glas. Top af met een flesje Crodino per cocktail en 1 vers muntblaadje per glas. Ook leuk om het flesje Crodino naast het glas neer te zetten, zodat de gast het zelf kan inschenken.


Tip van Jet: de Crodino-flesjes doen het ook goed als mini-vaasjes.