Maistortilla met kipfilet en pittige salsa

Maistortilla met kipfilet en pittige salsa

Je kunt in plaats van kip ook grote roze garnalen gebruiken. Bak even kort (2 minuten), zo ben je nog sneller klaar.

Benodigdheden


koekenpan

kom


Ingrediënten


1 el olijfolie

300 g kipfilet, in stukjes

1 avocado

4 takjes verse koriander, fijngehakt

1 ui, gesnipperd

10 cherrytomaatjes, fijngesneden

½ chilipeper, fijngehakt

peper

1 snuf grof zeezout

1 limoen

4 maistortilla‘s


Bereidingswijze


1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet in 6-8 minuten goudbruin en gaar.

2. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado in een kom met een vork.

3. Meng voor de salsa de koriander, ui, cherrytomaatjes, chilipeper, peper en het zeezout samen met de avocado in de kom.

4. Pers de limoen uit en voeg naar smaak het limoensap toe aan de salsa in de kom.

5. Verwarm de maistortilla’s in een koekenpan. Serveer met de kip, salsa en een flinke schep zwarte bonensaus