Mango-limoensorbet

Mango-limoensorbet

Tijdens misschien wel de laatste zomerdagen van het jaar, is afkoeling geen overbodige luxe. Hoe kan dat beter dan met zelfgemaakt ijs?! Deze mango-limoensorbet is voor elke ijslover easy peasy; er hoeft zelfs geen ijsmachine aan te pas te komen. 

Benodigdheden


  • Keukenmachine
  • IJsmachine of staafmixer
  • Luchtdichte vriezerdoos

Ingrediënten


  • 350 g mango, geschild en in stukjes
  • sap en zeste van 1 limoen
  • optioneel: 1 el johannesbroodpitmeel
  • 250 ml suiker- of honingwater,

Bereidingswijze


  • Pureer de mango, het limoensap, de limoenzeste en eventueel het johannesbroodpitmeel in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg het suiker- of honingwater toe en meng goed.
  • 2 Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs vanuit de ijsmachine in een luchtdichte vriezerdoos en laat gedurende 1-2 uur hard worden in de vriezer.
  • Zonder ijsmachine: giet het mengsel in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na 2-3 uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit ieder uur 3-4 keer tot het ijs romig is geworden.


Tip: Deze sorbet is heel lekker op basis van honingwater in plaats van suikerwater!


PS. In Altijd ijs laat Marleen Visser zien dat ijs niet alleen lekker is als de thermometer bijna smelt, maar het hele jaar door. In haar boek heeft ze daarom de lekkerste ijsjes gemaakt, geschikt voor elk seizoen.