Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Oerbiet als carpaccio met krokante feta en dille

Biet en dille zijn vrienden voor het leven.

Benodigdheden


frituurpan

dunschiller of mandoline


Ingrediënten


400 g (oer)biet

1 dl frambozenazijn

200 g fetablokjes

bloem, om te paneren

eiwit, om te paneren

paneermeel, om te paneren

1 bos dille

hazelnootolie, naar smaak


Bereidingswijze


1. Verwarm een frituurpan met zonnebloemolie voor op 170 °C.

2. Was de bieten en doe ze met de frambozenazijn en voldoende water om ze net onder te zetten in een pan. Kook ze in 1 uur beetgaar. Laat ze afkoelen met het deksel op de pan.

3. Paneer in de tussentijd de fetablokjes. Dep ze eerst droog en haal ze dan door de bloem. Klop ze goed af en haal ze vervolgens door het eiwit. Als laatste haal je ze door de paneermeel of grovere gedroogd broodkruim (panko).

4. Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een dunschiller of mandoline in zo dun mogelijke plakjes.

5. Frituur de blokjes feta lichtbruin.

6. Leg de plakjes biet losjes op een bord. Snijd de dille fijn en strooi over de plakjes biet. Druppel er royaal de hazelnootolie overheen en verdeel de gefrituurde fetablokjes erover.