Pad thai - gebakken noedels

Pad thai - gebakken noedels

Een wonder, die pad thai. Dat die harde platte noedels tot zo’n lekker gerecht te maken zijn. Er zijn vele recepten, de meeste met garnalen, maar ook vegetarische. Dit is mijn favoriet.


Ingrediënten


  • 120 g padthainoedels (witte platte ricesticks)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 120 g tofoe, in blokjes
  • 80 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
  • 120 g wortel, in julienne
  • 50 g taugé, 30 seconden geblancheerd en koud gespoeld
  • 40 g pinda’s, geroosterd, gehakt
  • 2 limoenen, in partjes
  • 3 bosuitjes, in ringen

SAUS:

  • 4 el tamarindepulp
  • 160 ml kippenbouillon
  • 80 ml vissaus
  • 2 el sojasaus light
  • 2 tl Sriracha-chilisaus
  • 1 tl palmsuiker
  • witte peper

Bereidingswijze


  • Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper.
  • Laat de noedels zacht worden in lauw water en laat uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hier al roerend de eieren in. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak hier de tofoe krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en bak hier het spek in aan. Voeg na 3 minuten de wortel toe en laat nog 2 minuten bakken.
  • Voeg de uitgelekte noedels toe, blijf constant roeren en voeg 1 minuut later de saus toe. Voeg na nog 1 minuut de taugé en tofoe toe. Blijf roeren tot alles goed warm is.
  • Roer de stukjes ei door de noedels, verdeel over 6 kommen en bestrooi met pinda’s. Serveer met bosui en limoenpartjes on the side.