Pakketje uit de oven met kabeljauw, tomaat en olijven

Pakketje uit de oven met kabeljauw, tomaat en olijven

Pakketjes uit de oven! Het is altijd weer een verrassing voor de anderen aan tafel. Wat zit er dit keer in? Met maar 379 kcal behoort dit pakketje tot een slank S-gerecht. Uitpakken en smullen maar…


Ingrediënten


500 g krieltjes in de schil
1 kg tomaten, in kleine blokjes of cherrytomaten
1 prei, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g kalamataolijven zonder pit, gehalveerd
zout
peper
2 el citroensap
4 moten kabeljauwfilet (400 g)


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de krieltjes gaar in circa 10-15 minuten in een kookpan met een klein laagje water. Giet af en houd warm in de pan. Meng intussen de tomaat, prei, knoflook en olijven goed door elkaar in een grote schaal en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over vier grote vellen aluminiumfolie, besprenkel met citroensap en leg de kabeljauw erop. Vouw of draai de pakketjes goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet in een ovenschaal en laat in circa 20 minuten gaar worden in de oven. Controleer af en toe de gaarheid van de kabeljauw, aangezien de bereidingstijd erg kan verschillen door de dikte van de filet. Serveer een pakketje per persoon samen met de krieltjes.