RIGATONI MET KRAB EN VENKEL

RIGATONI MET KRAB EN VENKEL

Krab uit de Noordzee is supersmaakvol en stukken goedkoper dan kreeft. Toch verdwijnt een groot gedeelte naar andere landen, omdat wij het een moeilijk schaaldier vinden. Vraag je visboer naar krabvlees, want zelf koken en ontleden is misschien een beetje spannend voor een simpele pasta. Gebruik onder geen beding krabvlees uit blik.

Benodigdheden


Mandoline
Rasp


Ingrediënten


350 g gedroogde rigatoni
1 sjalot, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl venkelzaad
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
2 el tomatenpuree
½ tl kaneelpoeder
1 sinaasappel, rasp en sap
400 g cherrytomaten, fijngedrukt in een zeef
500 g krabvlees
½ bosje dille, geplukt
olijfolie extra vergine
zout en peper


Bereidingswijze


1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, het venkelzaad en de venkel circa 5 minuten. Schep de tomatenpuree erbij en verwarm circa 2 minuten. Voeg het kaneelpoeder, de sinaasappelrasp en cherrytomaten toe en laat circa 30 minuten op zacht vuur pruttelen.

2 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rigatoni beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd een beetje kookvocht apart.

3 Roer het krabvlees en het sap van ½ sinaasappel door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de rigatoni erbij, eventueel nog wat kookvocht en besprenkel met een scheutje olijfolie. Garneer met de dille.