Salade met bulgur, gegrilde groente, spinazie en feta

Salade met bulgur, gegrilde groente, spinazie en feta

Bulgur is een leuk product als je eens wat anders wilt dan couscous, quinoa of rijst. Deze graansoort is heel makkelijk te bereiden (je kent me zo langzamerhand, ik hou van makkelijk). Deze salade is ook lekker met geroosterde nootjes, als je die in huis hebt. Of een andere groente die je fijn vindt om te grillen natuurlijk.

Benodigdheden


extra: bakpapier


Ingrediënten


150 g bulgur

2 rode uien

3 gekookte bietjes

4 wortels

4 tenen knoflook

100 g verse spinazie

150 g feta

1 tl mosterd

3 el azijn

5 el olijfolie, plus extra naar smaak

zeezout en peper


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de bulgur zoals op de verpakking staat en zet apart. Snijd de rode uien in brede ringen, de bietjes in parten en de wortels in stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg de bietjes en wortels op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat zeezout en peper en zet het 1 uur in de voorverwarmde oven. Voeg na 40 minuten de hele tenen knoflook en de uienringen toe.

Maak een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Meng de groente en ui uit de oven met de spinazie en bulgur. De teentjes knoflook kun je erboven uitknijpen. Giet de dressing eroverheen, hussel nog even goed en schep alles in een leuke schaal.

Strooi er feta overheen en de salade mag op tafel.