Salade nicoise

Salade nicoise

Een goedgevulde maaltijdsalade met sperziebonen, tonijn en aardappel. Kan als volwaardige lunch of makkelijke maaltijd dienen.

Bereidingstijd 25 minuten


Ingrediënten


  • 300 g sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 200 g krielaardappelen in de schil, gehalveerd
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie, uitgelekt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 15 cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 eieren, gekookt, in parten
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 12 bladeren romainesla
  • zout en peper

Bereidingswijze


  • Kook de sperziebonen en krielaardappelen 8 minuten in ruim kokend water beetgaar en giet ze af. Laat de sperziebonen en krielaardappelen afkoelen.
  • Meng de gekookte sperziebonen en krielaardappelen met de tonijn, rode ui, cherrytomaten en parten gekookt ei.
  • Meng de olijfolie met wittewijnazijn tot het goed gemengd is. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bladeren sla over de borden en verdeel het tonijn-groentemengsel erover.
  • Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.