Salade van boterbonen met chunky tonijn

Salade van boterbonen met chunky tonijn

Dit is een heerlijk lichte, maar voedzame boterbonensalade die zo uit mijn voorraadkast komt. Een scheutje karnemelk in de dressing, is wel noodzaak. Dus die moet je even in huis halen.

Benodigdheden


pan


Ingrediënten


Voor de salade:

2 rode uien, in dunne ringen gesneden

2 gekookte eieren

400 g boterbonen (uit pot of blik)

1 blikje tonijn in olijfolie (ongeveer 185 g)

olijfolie extra vergine

 

Voor de vinaigrette:

1 tl scherpe mosterd (mag met een korreltje erin)

zout en peper

1 el rodewijnazijn

3 el olijfolie extra vergine

1 el kappertjes

1 plukje verse peterselie, fijngehakt

1 scheut karnemelk (essentieel!)


Bereidingswijze


Zo maak je de vinaigrette

Voor de vinaigrette begin je met een dotje mosterd in een bakje dat groot genoeg is voor de boterbonen. Voeg zout, peper en azijn toe. Doe de olijfolie erbij en roer tot een lobbige substantie. Doe de kappertjes en de peterselie erbij en eindig met een scheut karnemelk.

 

Zo maak je de salade

Laat de uienringen langzaam fruiten totdat ze slap en glazig zijn. Prak de 2 gekookte eieren heel fijn en spoel de boterbonen af. Voeg de boterbonen toe aan de vinaigrette, hussel alles door elkaar en zet apart. Zo kan de vinaigrette even in de bonen trekken.

Stort de gemarineerde bonen op een leuke schaal. Maak het blikje tonijn open, schenk de olijfolie af en brokkel de stukken tonijn grof over de bonen. Verdeel het geprakte ei over de salade en serveer direct.