Stroopwafelcake met mascarponetopping

Stroopwafelcake met mascarponetopping



Deze typisch Hollandse koek met dat heerlijke laagje karamel ertussen is heel geschikt om mee te bakken. Probeer bijvoorbeeld eens deze overheerlijke stroopwafelcake met mascarponetopping.

 

Benodigdheden


cakevorm van 22 cm


Ingrediënten


200 g kristalsuiker

200 g roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes, plus extra om mee in te vetten

4 eieren

200 g zelfrijzend bakmeel

snuf zout

250 g grof gehakte stroopwafels

100 g mascarpone

30 g poedersuiker


Bereidingswijze


1 Verwarm de oven voor op 160 °C, vet het cakevorm in en bekleed het met bakpapier.

2 Klop de suiker met de roomboter romig. Doe als het gemengd is de eieren erbij, één voor één, en klop steeds goed door. Als de eieren met de roomboter zijn gemengd, voeg je het zelfrijzend bakmeel en het zout toe. Klop tot een glad beslag.

3 Roer 200 gram van het stroopwafelkruim door het beslag en verdeel dit over het cakevorm.

4 Bak de cake 75 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door een cocktailprikker in de cake te steken. Als de cocktailprikker er droog uit komt, is de cake klaar. Stort de cake uit het cakevorm en laat hem afkoelen op een rooster.

5 Meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel dit over de afgekoelde cake. Bestrooi de cake tot slot met het overige stroopwafelkruim.

6 Serveer de cake direct of zet tot gebruik weg in de koelkast.