XS-recept: Sushibowl

XS-recept: Sushibowl


Het nieuwe boek In 20 minuten van XL naar S van Mieke Kosters ligt eindelijk in de winkel! Zij gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Ook in dit boek laat Mieke zien hoe je effectief kunt afvallen mét pasta's, pizza's, hamburgers, wijn en chocolade. Voor haar geen kanariezaad, tarwegras of ander hypevoedsel. Alle recepten staan binnen 20 minuten op tafel en hebben een maat, van XS tot XL, en Mieke geeft daarnaast tips hoe je van een XS een S kunt maken of van een S'je een L. Jij bepaalt welke omvang je maaltijden krijgen. Want met enkel XL's val je niet af, maar van alleen XS'jes word je rebels. Miekes advies: combineer slim, zo vind je balans in je eetpatroon en dát is houdbaar voor altijd.

Probeer om te beginnen eens deze simpele sushibowl. Het is een XS-gerecht (336 kcal), maar simpel uit te breiden naar een M-gerecht (461 kcal) door Mieke's plustip: 'Neem 200 gram koudgerookte zalm, 2 eetlepels sesamolie en 4 eetlepels geroosterd sesamzaad.' 


Ingrediënten


2 avocado’s, in blokjes

400 g wortel, geraspt

200 g rodekool, in dunne reepjes

100 g koudgerookte zalm, in dunne reepjes

2 el Japanse sojasaus

1 tl sesamolie

1 vel nori (gedroogd zeewier), in ragfijne reepjes

2 el geroosterd sesamzaad


Bereidingswijze


Schik de avocado, wortel, rodekool en zalm mooi naast elkaar in vier kommen. Meng de sojasaus met de sesamolie en sprenkel over de sushibowls. Bestrooi met de norireepjes en het sesamzaad.