Yoghurtijs met rabarbercompote

Yoghurtijs met rabarbercompote

De lente is hét moment voor rabarber. Lekker voor een compote of een taart, maar het is ook heerlijk in ijs. Bijvoorbeeld met deze frisse yoghurtbasis!

Benodigdheden


steelpannetje

ijsmachine of staafmixer

luchtdichte vriezerdoos


Ingrediënten


yoghurtijsbasis, zie recept op p. xx

1 rabarberstengel (± 150 g)

50 ml water (of genoeg tot de rabarber onder water staat)

4 el kokosbloesemsuiker


Bereidingswijze


1 Bereid de basis voor yoghurtijs volgens de instructies op pagina xx.

 

2 Snijd de rabarber in kleine stukken en doe de rabarber, het water en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat het mengsel zo’n 15 minuten zachtjes koken op laag vuur tot er een mooie rabarbercompote is ontstaan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

 

Voor het ijs

3 Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine.

 

4 Zonder ijsmachine: giet de basis voor yoghurtijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na een ½ uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit gedurende 3-4 keer tot het ijs romig is geworden. Laat gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.

 

5 Meng de rabarbercompote met het yoghurtijs en bewaar nog minstens 1 uur in de vriezer voor serveren.

 

Tip

Waarschijnlijk heb je meer dan één rabarberstengel gekocht. Maak compote van de rest van de stengels en bewaar in weckpotten.